slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης: Μνημείο βαρβαρότητας και αναποτελεσματικότητας το τέλος στα ακίνητα

Ν.Δ: Μνημείο βαρβαρότητας και αναποτελεσματικότητας το τέλος στα ακίνητα
«Μνημείο βαρβαρότητας, αναποτελεσματικότητας και αναξιοπιστίας» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία το νέο ειδικό τέλος στα ακίνητα
Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, σημείωνει ότι το τέλος αποδεικνύεται «μνημείο βαρβαρότητας», διότι, όπως αναφέρει, «παρά τις ....
αντίθετες διαβεβαιώσεις επιβάλλεται ακόμη και στις πιο ευπαθείς ομάδες, σε πολίτες χωρίς εισοδήματα, σε άτομα με αναπηρία, σε ανέργους».
Τονίζει μάλιστα πως «ο ισχυρισμός Βενιζέλου για δήθεν ''δίκαιο επιμερισμό'' αποδεικνύεται πρόκληση και εμπαιγμός».
Ο κ. Βρούτσης υποστηρίζει ακόμη ότι το μέτρο αποτελεί «μνημείο αναποτελεσματικότητας», διότι «επιβάλλεται αδιάκριτα και εσπευσμένα, επειδή έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και όλους τους στόχους τους» και «μνημείο αναξιοπιστίας», διότι «διαψεύδονται όλα όσα έλεγε ο κ. Βενιζέλος - μόλις πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη - για το ύψος του νέου κεφαλικού φόρου».
Επισημαίνει ακόμη ότι διαψεύδονται και «οι διαβεβαιώσεις - που έδινε πριν δύο μήνες - ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό γι αυτό και η ΔΕΗ δεν είναι και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός».
«Τα ψέματα Βενιζέλου δεν κρύβονται πια», υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης και επισημαίνει: «Tο χαράτσι στις λαϊκές συνοικίες είναι εξαπλάσιο σε σχέση με εκείνο που ο ίδιος είπε. Είναι, δηλαδή, στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό και όχι στο 0,5 ευρώ που είπε. Οι συντελεστές, φθάνουν, τυπικά, έως και τα 16 ευρώ ανά τετραγωνικό και όχι έως τα 10 ευρώ που είπε ό ίδιος στη Θεσσαλονίκη. Ουσιαστικά, όμως, φθάνουν έως και τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό, αφού οι συντελεστές αυξάνονται ακόμη περισσότερο ανάλογα με την ''ηλικία'' των χτισμάτων».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: