slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν έχουν κανένα λόγο να το ανεχτούν το «νέο» σχολείο

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Σχολεία ημιμάθειας για της ανάγκες της «αγοράς».
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα και οι μαθητές πάνε στα σχολεία τους, έχοντας δυστυχώς να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων.
Ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά και:



·        Λείπουν 20 χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Την ίδια ώρα προσλαμβάνουν 24 χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.
·        Λείπουν τα βιβλία τα οποία θα έρθουν από του… χρόνου!!! και μέχρι τότε θα μοιράζουν στους μαθητές φωτοτυπίες επιβαρύνοντας τη τσέπη των γονιών για μια ακόμα φορά.
·        Λείπουν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές, οι χώροι άθλησης και οι χώροι πολλαπλών δραστηριοτήτων.
Κοντά σε αυτά
·        Οι δήμοι καλούνται οικονομικά να αναλάβουν τη μεταφορά των μαθητών, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν συμβάσεις με τους μεταφορείς.
·        Οι σχολικές επιτροπές δεν θα έχουν λεφτά για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
Το σχολείο της ταξικής διαφοροποίησης, των διαφορετικών σχολικών προγραμμάτων, των χρηστικών δεξιοτήτων αντί για ολοκληρωμένη γνώση, εξυπηρετεί μόνο την «αγορά», που είναι έτοιμη να εισβάλλει ως «χορηγός» και διαμορφωτής της αναλώσιμης γνώσης.

Η απάντηση για την άθλια κατάσταση που προβλέπεται, πρέπει και μπορεί να είναι άμεση.
Το «νέο» σχολείο σήμερα αποκαλύπτεται και οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους δεν έχουν κανένα λόγο να το ανεχτούν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

·                     Έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων
·                     Να έρθουν άμεσα τα βιβλία στα σχολεία
·                     Ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών
·                     Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, άμεση κάλυψη των κενών. Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας

Πάρος, 12 Σεπτέμβρη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: