slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση Απ. Ψαρρά στους << κουμπάρους>> της Συμπαράταξης


Προς Naxos News και εκπρόσωπο τύπου της "Συμπαράταξης"κ. Ιακ. Γιακουμή 

Η "ακατανόητη παραδοξότητα" κυρία Μαύρου μου είναι, ότι όπως σας έχω ξαναγράψει, δεν υποχρέωσε κανείς εσάς και μερικούς άλλους να «είστε» ή να κάνετε τους δημοσιογράφους  Υπάρχουν και άλλες δουλειές. Πολύ έχετε ανεβάσει –όπως συνηθίζετε να λέτε τώρα τελευταία- τον πήχυ της «ηθικής στην πολιτική».
Οι αναθέσεις γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και εις γνώση όλων των ενδιαφερομένων, χωρίς καμία «ιδιαίτερη», όπως υπονοείτε, προτίμηση. Πάντοτε οι Υπηρεσίες έπαιρναν και παίρνουν προσφορές σε ανάλογες περιπτώσεις, ώστε να. γνωρίζουν το ύψος της δαπάνης και να εισηγηθούν σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αφού γίνατε και Συμπαραταξι-κότερη της «Συμπαράταξης», ο καθένας καταλαβαίνει την αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ σας και κυρίως την αξία και το μέγεθος της…«αποκαλύψεώς σας». Σύμφωνα με εσάς και ...


τους ομοίους σας, που «κόπτονται» τώρα τελευταία για την «ηθική της πολιτικής», θα’ πρεπε όλοι οι συγγενείς (αλήθεια, δεν μας είπατε μέχρι ποιου βαθμού συγγενείας κρίνετε ότι πρέπει να αποκλείονται) του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Δ.Σ., των Δημοτικών Συμβούλων και όποιου άλλου δεν σας… «αρέσει», να αποκλείονται από κάθε εργασία ακόμα και αν, όπως γράφετε, «…..το αξίζουν, ακόμα κι αν είναι οι άριστοι» 
Μωρέ μπράβο κριτήρια ... Να σε πάρουμε να μας υποδεικνύεις αυτούς που δεν αξίζουν και που δεν είναι άριστοι, να τους αναθέτουμε αντίστοιχες μελέτες, να μελετάνε άλλα αντί άλλων και να πηγαίνει ο Δήμος κατά διαόλου, για να βγείτε μετά εσείς να μας κάνετε «υψηλή κριτική». Θα μπορούσατε βέβαια να μας στείλετε - σε συνεργασία και με τον εκπρόσωπο της «Συμπαράταξης» που έσπευσε να απολογηθεί και να αιτιολογήσει την ψήφο των 9 Δημοτικών Συμβούλων της - έναν κατάλογο με εργολάβους και μελετητές που δεν αξίζουν και δεν είναι άριστοι, αλλά έχουν την έγκρισή σας ως προς τον βαθμό συγγενείας τους με τη νέα Δημοτική Αρχή, αλλά κυρίως ως προς τα "δημοκρατικά' τους "πιστεύω" για να ……διαλέγουμε από εκεί 
Μετά την απάντηση και του εκπροσώπου τύπου της «Συμπαράταξης», Ιάκωβου Γιακουμή, θα εισηγηθώ στην Εκτελεστική Επιτροπή και στις Υπηρεσίες, οι μελετητές και οι εργολάβοι να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση για το βαθμό συγγενείας τους με τη Δημοτική Αρχή και όσοι εμπίπτουν στην κατηγορία των «ανήθικων» κατ’ εσάς περιπτώσεων, όχι μόνο να μην παίρνουν δουλειές αλλά να αποκλείονται και από δημοπρασίες, να κυνηγιούνται απηνώς από τις Υπηρεσίες και να μην πληρώνονται για ό,τι κάνουν, μήπως και ικανοποιηθεί η «δημοκρατική» σας ευαισθησία όσον αφορά στην «ηθική της πολιτικής»
Επιδιώκετε να μας... "τρομοκρατήσετε"! Γελιέστε. Δεν θα μας τρομοκρατήσετε. Είμαστε πεντακάθαροι και η «δημοκρατική» σας λάσπη δεν κολλάει πάνω μας. Ψάξτε για ό,τι και όπου θέλετε. Δεν θα βρείτε τίποτα ανήθικο και επιλήψιμο, γιατί απλά δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο στη φαντασία σας και στην κακή σας πρόθεση. Γι’ αυτό και τα αποτελέσματα που φέρνετε είναι τόσο….."εντυπωσιακά".
Θα μπορούσατε, αν θέλατε και αν το παίρνατε απόφαση ότι αυτή τη Δημοτική Αρχή εξέλεξε ο λαός στις 14/11/2010, να κάνετε ουσιαστικό έργο με σωστές επισημάνσεις και ρεπορτάζ και να ωφελήσετε τον ναξιακό λαό υπέρ του οποίου τόσο…κόπτεστε 
Δεν θέλετε όμως, για τους γνωστούς λόγους, και ανακαλύπτετε ανύπαρκτα σκάνδαλα, ομιλείτε περί «ηθικής της πολιτικής» και άλλες γαργαλιστικές για τους απλούς ανθρώπους ειδήσεις, νομίζοντας ότι έτσι καταξιώνεστε ως δημοσιογράφος.
Σας το ξαναλέω, κυρία Μαύρου, έχει κι άλλες δουλειές….
Το μόνο "θετικό" από τη... "συνταρακτική" σας αποκάλυψη, είναι ότι παρασύρατε και εκθέσατε ανεπανόρθωτα τον εκπρόσωπο τύπου της Συμπαράταξης, ο οποίος με τα όσα έγραψε, απέδειξε ότι κατέχει επαξίως τη θέση αυτή! Είναι τόσο...ταιριαστοί η Συμπαράταξη με τον εκπρόσωπό της, που έχει πλήρη εφαρμογή το: "Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι"!
Τώρα πια βρήκες πηγή "σκανδάλων" κυρία Μαύρου! Θα παίρνεις από την Οικονομική Επιτροπή και από το Δημοτικό Συμβούλιο όλες τις απ' ευθείας αναθέσεις και θα ψάχνεις τον βαθμό συγγενείας των εργολάβων-μελετητών με τη δημοτική αρχή! Μικρός τόπος είμαστε, όλο και κάποιος συγγενής θα υπάρχει ώστε να αποδείξετε την έλλειψη "ηθικής πολιτικής"!
Μην ξεχνάτε και τους συγγενείς εξ αγχιστείας, τους συγχωριανούς, αλλά και τους... ψηφοφόρους του Δημάρχου και των άλλων αιρετών!
Διότι βέβαια ποιός "δημοκράτης"μπορεί να δεχθεί ότι είναι ηθικό να ανατεθεί δουλειά σε κάποιον που ψήφισε τον συνδυασμό του Μανώλη Μαργαρίτη, "ακόμη και αν το αξίζει, ακόμη και αν είναι άριστος"; Αν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν αυτό "απέχει της ηθικής που εξαγγέλθηκε προεκλογικά"!
Δεν αποκλείεται κυρία Μαύρου μου, εξ' αιτίας σας να καθιερωθούν στο Δήμο Νάξου και Μικρων Κυκλάδων "Πιστοποιητικά Συγγενικών Σχέσεων" των δημοτων με τους αιρετούς! Εγώ πάντως εφ' όσον έλθει τέτοια πρόταση σας υπόσχομαι να την ψηφίσω.

Τι να πει κι'ο Εκπρόσωπος... " έρημος κι' απρόσωπος"!!
Αναγνωρίζω και το δηλώνω ευθαρσώς, ότι είχα... υπερτιμήσει τον κ. Ιακ. Γιακουμή! Νόμιζα δηλαδή ότι είναι ένας εύκολος αντίπαλος, αλλά αυτός απεδείχθη... ανύπαρκτος!
Η υπέρ της Συμπαράταξης απόλογία του πρός την κυρία Μαύρου, είναι μνημείο υποκρισίας, υπεκφυγών, ψευτοαυτοκριτικής και ανακριβειών!
Γράφει: α) "Στην εισαγωγή του θέματος από τον κ. Ψαρρά δεν αναφέρεται σε ποιόν Μηχανικό θα δοθεί το έργο. Απλά αναφέρεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στις 3.480 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α και από ποιό Κωδικό θα πληρωθεί. Συνημμένα θα έπρεπε να υπάρχει η οικονομική προσφορά και το αντίγραφο του πτυχίου." και πιο κάτω "Δεν ακούσαμε το όνομα στη συνεδρίαση ακόμη κι' αν ειπώθηκε. (Βαστάμε και μια ψευτομαγγίτικη "πισινή", επειδή υπάρχουν και τα μαγνητόφωνα). Όμως και αν το ακούγαμε δεν πήγε στο μυαλό κανενός ότι πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο του δημάρχου αφού δεν έχουν και το ίδιο επώνυμο".
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από τα γραφόμενα του κ. Εκπροσώπου!
Είναι πράγματι θλιβερό, νέοι άνθρωποι με πολιτικές φιλοδοξίες και προοπτικές, να φτάνουν σε τέτοιο σημείο διαστρέβλωσης των γεγονότων, απλώς και μόνον για να ικανοποιήσουν μερικούς, για να μην πω ελάχιστους "τυφλωμένους" κομματικά οπαδούς μεταξύ των οποίων και ο ίδιος! Εκτός και διαφωνεί πλήρως με όσα γράφει, αλλά τα έγραψε επειδή έτσι τον... διέταξε η "Συμπαράταξη", επειδή θεωρεί ότι ,όταν χρειαστεί να υποβάλει το βιογραφικό του στο κόμμα, για την..."αξιοκρατική" διεκδίκηση κάποιας θέσης, το κυριότερο... προσόν του θα είναι ότι, έχει διατελέσει Εκπρόσωπος Τύπου της "Συμπαράταξης"!!
Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα!
Στην εισαγωγή μου δεν αναφέρεται μεν το όνομα του Μηχανικού, κάτι που δεν προβλέπεται άλλωστε, αλλά και να αναφερόταν, πώς θα πήγαινε "το μυαλό κανενός ότι πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο του δημάρχου αφού δεν έχουν το ίδιο επίθετο";
Στο τέλος όμως της εισήγησης, παρά αυτό που χωρίς ντροπή γράφει ο κ. Εκπρόσωπος, αναφέρεται :
"Συνημμένα:
Οικονομική προσφορά & αντίγραφο πτυχίου."
Λέτε στο πτυχίο του Μηχανικού να μην αναγραφόταν το όνομά του;
Απ'ότι ξέρουμε όλοι, τα πτυχία γράφουν ονοματεπώνυμο πτυχιούχου και σχολή.
Φαίνεται, ότι στα πτυχία αυτών που ο ίδιος και η κυρία Μαύρου εισηγούνται να αναθέτει δουλειές ο Δήμος , δεν υπάρχει το όνομα του πτυχιούχου, αλλά του κόμματος από το οποίο το... πήρε!!
Η Απόφαση που πήρε το Δ.Σ. για το θέμα αυτό είναι η 224/2011 της 30/08/2011.

Εκεί λοιπόν αναφέρεται, ότι η εισήγησή μου τελείωσε με τη φράση: "Υπάρχει μια προσφορά για τη συγκεκριμένη μελέτη, του κ. Ιωάννη Κατεινά, Πολιτικού Μηχανικού, με πτυχίο Α' Τάξης για την εκπόνηση της στατικής μελέτης του έργου."
Αλλά δεν άκουσαν - λέμε τώρα - στη διάρκεια της συζήτησης το όνομα του Μηχανικού! Όταν διάβαζε ο Πρόεδρος τι αποφασίζουμε δεν άκουγε κανείς;
Αποφασίζουν και ψηφίζουν χωρίς να ακούνε ή να ξέρουν τι ψηφίζουν;
Λέει λοιπόν η 224/2011 απόφαση:
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπ'όψη:
1. Την εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Αποστόλου Ψαρρά.
2. Το γεγονός ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας
και έλλειψης κατάλληλου και εξειδικευμένου προσωπικού και τεχνικού
εξοπλισμού, αδυνατεί να εκπονήσει την παραπάνω μελέτη.
3. Την προσφορά του ενδιαφερομένου που αναφέρεται στην εισήγηση.
4. Το Δημοτικό Προϋπολογισμό έτους 2011
Αποφασίζει ομόφωνα:
1. Αναθέτει την εκπόνηση της στατικής μελέτης.......... στον Πολιτικό Μηχανικό,
κ. Ιωάννη Κατεινά του Βασιλείου έναντι του ποσού των 3.480,00 Ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 16%.
Αυτά λοιπόν λέει η απόφαση κύριε Εκπρόσωπε! Αν τώρα εσύ προκειμένου να φανείς αρεστός στην κυρία Μαύρου γράφεις ότι γράφεις, ε! τότε ποιός σου φταίει;
Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα "παράδοξο" στην όλη αυτή αστεία ιστορία!
Το μόνο παράδοξο είναι το γεγονός, ότι δύο-τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι από τη Συμπαράταξή σας, οι οποίοι είναι γνωστοί για το ήθος και τη σοβαρότητά τους, ανέχονται να τους εκπροσωπείς εσύ και να γράφεις για λογαριασμό τους ότι κατά περίπτωση γράφεις!

Απόστολος Κ. Ψαρράς

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:
ΕΣΠΑΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ ΣΚΑΤΟ Η ΠΟΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

να αφήσει τα δικολαβίστικα του ο κ Ψαρράς και να δει την ουσία.Ολόκληρη η Ελλάδα έχει παθιάσει με την οικογενειοκρατία γιατί και αυτό που υποστηρίζει είναι μορφή οικογενειοκρατίας που καταδικάζουν πια όλοι οι πολίτες ακόμα και οι πολιτικοί