slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση του Συντονιστικού φορέων Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας με Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Σήμερα 23.09.2011, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στους φορείς ψυχοκοινωνικής φροντίδας, ευρεία αντιπροσωπεία του Συντονιστικού συναντήθηκε με την βουλευτή Λίτσα Αμμανατίδου και συνεργάτες του βουλευτή Μιχάλη Κριτσωτάκη», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δελτίο τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α….
«Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων  στους φορείς ψυχοκοινωνικής φροντίδας εξέθεσαν τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον ευαίσθητο χώρο της ψυχικής υγείας, της πρόνοιας και της πρόληψης των εξαρτήσεων εξ’ αιτίας της πολιτικής του Μνημονίου που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Φορείς που έχουν προσφέρει πολλά καταργούνται, μειώνονται μέχρι και 50% οι επιχορηγήσεις όσων παραμένουν σε λειτουργία, άτομα με  ψυχικές ασθένειες πετάγονται από τα ιδρύματα, άτομα χρήζοντα  ειδικής κοινωνικής φροντίδας και αντιμετώπισης ρίχνονται στον σύγχρονο «καιάδα».

Η βουλευτής Λίτσα Αμμανατίδου δήλωσε: «Η ανάλγητη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία εφαρμόζει πιστά και με πάθος το καταστροφικό για το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική πρόνοια Μνημόνιο της Τρόικας, οδηγεί βίαια στην φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση τους πολίτες της χώρας μας. Με ιδιαίτερη βιαιότητα βιώνουν αυτή την πολιτική οι ευαίσθητες κοινωνικές κατηγορίες των ψυχικά ασθενών, των ατόμων που χρήζουν ειδικής κοινωνικής φροντίδας και αντιμετώπισης, των εξαρτημένων. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διαλύει ουσιαστικά το δίκτυο των φορέων ψυχοκοινωνικής φροντίδας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στους φορείς ψυχοκοινωνικής φροντίδας, αλλά και στο πλευρό όλων αυτών των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη των υπηρεσιών και της φροντίδας αυτών των φορέων. Το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της Βουλής, αλλά και στους αγώνες που αναπτύσσονται.
Καλούμε τους εργαζόμενους στους φορείς ψυχοκοινωνικής φροντίδας και τους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών και της φροντίδας αυτών των φορέων να συμβάλλουν με τους αγώνες τους στην δημιουργία ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου για την ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου και την προοδευτική διέξοδο της χώρας από την κρίση.»

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στηρίζει τον αγώνα  των εργαζομένων στους φορείς ψυχοκοινωνικής φροντίδας και τα αιτήματά τους για:
1.            Ανάκληση της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για περικοπές μέχρι και 50%των επιχορηγήσεων των δομών ψυχικής υγείας, πρόνοιας και κατά των εξαρτήσεων.
2.            Την ανάκληση των εγκυκλίων για την εργασιακή εφεδρεία στις παραπάνω δομές, όπως φυσικά και για όλους τους άλλους φορείς και οργανισμούς. Αντίθετα να
ενισχυθούν με προσωπικό για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες, λόγω κρίσης, ανάγκες.
3.            Ένα ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.
4.            Την εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 της πλήρους χρηματοδότησης των δομών ψυχικής υγείας, πρόνοιας και κατά των εξαρτήσεων, ώστε να μπορούν να επιτελέσουν ουσιαστικά το έργο τους.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους στους φορείς ψυχοκοινωνικής φροντίδας και τους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών και της φροντίδας αυτών των φορέων, ότι θα είναι μαζί τους με όσα μέσα και δυνάμεις διαθέτει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: