Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

«Λεφτά υπάρχουν», όχι όμως για τους έλληνες φορολογούμενους που βλέπουν καθημερινά τα εισοδήματά τους να μειώνονται, αλλά για να καλύψουν τις πιο ακραίες «ανάγκες» της κυβέρνησης.
Το newsbomb.gr παρουσιάζει τέσσερα ενδεικτικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο παραλογισμός, η σπατάλη και η κακοδιαχείριση ζουν και βασιλεύουν ακόμα και μέσα στην πρωθυπουργική αυλή. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι το γραφείο του πρωθυπουργού ξόδεψε μέσα σε δύο μόνο μήνες 3.500 ευρώ για είδη παντοπωλείου και άλλα σχεδόν 500 ευρώ για μολύβια και συνδετήρες; Πως θα δικαιολογήσει ο κ. Ηλίας Μόσιαλος το γεγονός ότι οι υφιστάμενοί του επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία με 25.000 ευρώ κάθε μήνα για εφημερίδες;
Ερωτήματα των οποίων η απάντηση πέραν από το πρακτικό σκέλος αποκτά τεράστια ηθική σημασία καθώς την ίδια ώρα η κυβέρνηση ζητά από τους Έλληνες να υποστούν αιματηρές θυσίες.
25 χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα για να διαβάζουν εφημερίδες οι υπάλληλοι του Μόσιαλου.
Απίστευτο και όμως πραγματικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος επιβαρύνει τις τσέπες των ελλήνων φορολογουμένων με 294.678,6 ευρώ ετησίως προκειμένου να διαβάζουν εφημερίδες και περιοδικά οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης! Αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο του διαβιβαστικού της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στις 12.09.2011 προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με θέμα «Διαβίβαση δικαιολογητικών».
Αναλυτικά σύμφωνα με το έγγραφο «σας διαβιβάζουμε δικαιολογητικά συνολικού ποσού 24.556,55 ευρώ, που αφορούν για την αξία εφημερίδων και περιοδικών κατά τον μήνα Μάϊο 2011 και παρακαλούμε να φροντίσετε για την έκδοση του οικείου χρηματικού εντάλματος στο όνομα του δικαιούχου : Μ.Κ.- ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΗΣ…».


Ποιος χρεώνει το ipad στον ελληνικό λαό;

Πάντως, δεν είναι μόνο τα υπέρογκα ποσά που δίνονται προκειμένου να διαβάζουν εφημερίδες οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας ΜΜΕ που προκαλούν αλλά και δύο αποφάσεις που παρουσιάζει το newsbomb.gr οι οποίες αποδεικνύουν ότι χρεώνουν στους έλληνες φορολογούμενους ακόμα και τα ipad!. Αναλυτικά, σύμφωνα με έγγραφο με ημερομηνία 22.9.2011, η διεύθυνση Οικονομικών της συγκεκριμένης Γραμματείας της οποίας προΐσταται ο κ. Μόσιαλος έστειλε αποδείξεις πληρωμής ενός iRad2 Wi-Fi+3GB Black αξίας 724,22 ευρώ, προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να εγκριθεί χρηματικό ένταλμα αντίστοιχου ποσού.
Με άλλα λόγια δηλαδή ζητούν να πληρωθεί η δημοφιλής ηλεκτρονική συσκευή από τα δημόσια ταμεία. Το ερώτημα όμως που δημιουργείται είναι : «για ποιόν προορίζεται το iPad2»; Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι την ίδια ημέρα, από την ίδια υπηρεσία και προς το Λογιστήριο του Κράτους στάλθηκε ακόμα ένα έγγραφο για χρηματικό ένταλμα. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία του κ. Μόσιαλου ζητά να της δοθούν 589,37 ευρώ για αγορά ενός Samsung Galaxy Tab 10.1. Το ερώτημα και σε αυτή την περίπτωση παραμένει το ίδιο, δηλαδή «ποιος είναι αυτός που επιβαρύνει τις τσέπες των ελλήνων για την αγορά της συσκευής;».
Το γραφείο του πρωθυπουργού σπατάλησε 3.500 ευρώ για είδη παντοπωλείου

Ζυμαρικά, καφές, αλεύρι, αυγά, ρύζι, μπισκότα, μαρμελάδα , σνακς, κονσέρβες, ζαχαροπλαστική, Αλίπαστα κ.α. χαρακτηρίζονται ως είδη παντοπωλείου, αυτά δηλαδή που παραγγέλνει το γραφείο του πρωθυπουργού, ξοδεύοντας περισσότερα από 3.500 ευρώ μόνο για τους μήνες Ιουνίου και Ιουλίου. Αναλυτικά, σύμφωνα με τέσσερις αποφάσεις (17/6, 24/6, 1/7 και 23/7) το γραφείο Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 3583,99 ευρώ «για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού των εξόδων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού για δαπάνες δημοσίων σχέσεων (προμήθεια ειδών παντοπωλείου)!

Χαρτί, μολύβια και συνδετήρες αξίας 460 ευρώ
Δεν σταματάει να κρατά χειρόγραφες σημειώσεις οι κυρία Ρεγγίνα Βέρτζελη καθώς δεν μπορεί με άλλο τρόπο να δικαιολογηθεί η δαπάνη ύψους 464,56 ευρώ για «προμήθεια χαρτιού, γραφικών ειδών και λοιπών συναφών υλικών (χαρτί Α4, στυλό, μολύβια, κλασέρ, συνδετήρες και διάφορα άλλα είδη γραφικής ύλης)». Αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφηκε στις 5.08.2011, εγκρίθηκε η χορήγηση του παραπάνω ποσού προκειμένου η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, όπου προΐσταται η κυρία Βέρτζελη, να προμηθευτεί τα αναλώσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :