slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πυρά Κατσέλη κατά Διαμαντοπούλου

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/anna19-480x0.jpgΝέα «τορπίλη» στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, αυτή την φορά από την κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία μετά τους κ.κ. Κώστα Καρτάλη, Σπύρο Βούγια και Δημήτρη Κρεμαστινό εξέφρασε ισχυρές ενστάσεις για την ουσία της μεταρρύθμισης.


Αναλυτικά, η πρώην υπουργός Απασχόλησης είπε ότι «επιχειρώντας να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα δεν πρέπει να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο… δεν πρέπει να χάσουμε το μέτρο».



Η κυρία Κατσέλη επισήμανε ότι το βασικό πεδίο διαφωνιών είναι το οργανωτικό και διοικητικό μοντέλο, το οποίο σε αντίθεση με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου που το χαρακτήρισε τεχνικό θέμα η ίδια το κρίνει ως «βαθύτατα πολιτικό».


Πρόσθεσε ότι για λόγους «συνταγματικούς και αποτελεσματικής ακαδημαϊκής λειτουργίας, αλλά πάνω από όλα για να υπάρξει στην πράξη μεγαλύτερη διαφάνεια, αξιοκρατία και απεξάρτηση από συντεχνιακές λογικές» συμφωνεί με τις τοποθετήσεις «συναδέλφων στην Βουλή και στην ακαδημαϊκή κοινότητα».


Τέλος η κυρία Κατσέλη κατέθεσε έξι βελτιωτικές προτάσεις καλώντας την κυρία Διαμαντοπούλου «να εξετάσετε έστω και αυτή την ύστατη ώρα να εξετάσετε την δυνατότητα αποδοχής τροπολογιών που θα βελτιώσουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα…» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: