slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίθεση Κατσέλη στην Κυβέρνηση!!


Οπως υποστήριξε η Λούκα Κατσέλη «δημοσιονομική εξυγίανση δεν γίνεται με έκτακτα φορολογικά μέτρα και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Γίνεται με αναμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, στη βάση μιας ενιαίας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας εισοδήματος και φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, όπου όλοι θα συνεισφέρουν ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα».

Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, με τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα:

- Αντί για στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων, τα βάρη καλούνται και πάλι να τα πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, θα πληρώνουν για την υπόλοιπη ζωή τους την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις.

- Το έκτακτο επίδομα θα ισχύσει μόνο για φέτος, ενώ η ετήσια αύξηση που δινόταν κάθε χρόνο θα συνυπολογιζόταν στη μισθολογική εξέλιξη, στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις.

- Η κυβέρνηση, αντί να προωθήσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο της κρίσης διοχετεύοντας ρευστότητα στην αγορά, ενισχύοντας την πραγματική οικονομία και τους κλάδους που πλήττονται, αντί να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις και να ενισχύσει όπως θα έπρεπε τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, μας καλεί να πληρώσουμε τον λογαριασμό των λαθεμένων πολιτικών της επιλογών.

Δεξί Εξτρέμ: Εννοείται ότι η Λούκα δεν επιτέθηκε στην Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καθώς έχουμε πει επανειλημμένα: Καμόρα, ομερτά κ.λπ... επιτέθηκε στη Κυβέρνηση της ΝΔ στις 19-3-2009, όταν ο ταλαίπωρος ο Καραμανλής προσπαθούσε να αποτρέψει τη χρεοκοπία στην οποία μας οδήγησε ο ΓΑΠ... και να φανταστείτε ότι τα παραπάνω η Κατσέλη τα είπε επειδή η ΝΔ τόλμησε να βάλει έκτακτη φορολογία σε όσους είχαν εισοδήματα πάνω από 60.000 και αντί για αυξήσεις έδωσε επίδομα!!!... φανταστείτε να είχε κάνει και μειώσεις μισθών 20-30% τι θα είχε κάνει η Λούκα

Τότε η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ έγραφε:

Ο θάνατος του μισθωτού με συνταγή ΔΝΤ-Μηδενικές αυξήσεις, ελεημοσύνες και κεφαλικός φόρος

Η κυβέρνηση έβγαλε την κουκούλα και, αντί του θανάτου του εμποράκου (τίτλος θεατρικού έργου του Αρθουρ Μίλερ) προτίμησε αυτή τη φορά τον θάνατο του μισθωτού: Η πρώτη δέσμη φοροεισπρακτικών μέτρων και περικοπών αφήνει χωρίς καμιά εισοδηματική αύξηση φέτος )κατά τα πρότυπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη του 1990-93 με το περίφημο Ο+Ο=14%) περίπου 1 εκατ. μισθωτούς του Δημοσίου και συνταξιούχους όλων των Ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: