slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ Ι∆ΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

[δακρυγονα+παπανδρεου]Προ καιρού είχαµε αναφερθεί στις µεγαλοστοµίες του ΠΑΣΟΚ, σε ζητήµατα ασφαλείας του πολίτη, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Μεγαλοστοµίες τις οποίες πληρώνει σήµερα ως κυβέρνηση µε τις καταστροφές που περιθωριακοί, αντιεξουσιαστές και κάθε είδους «µπαχαλάκηδες» προκαλούν.
δηµόσιας περιουσίας, πρόβληµα για µία κυβέρνηση είναι φυσικό να προκαλούν και κοινωνικές αναταράξεις στο µέτρο που αποτελούν ένα συνεχή αγώνα πεζοδροµίου και που είναι εύκολο να πάρει άλλες διαστάσεις µε τις ευκαιρίες που το «πεζοδρόµιο» παρέχει στους εκάστοτε «µπαχαλάκηδες».

Εκτός όµως από τα ζητήµατα ασφαλείας των πολιτών και προστασίας της ιδιωτικής και της

Να θυµίσουµε λοιπόν ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση και επρόκειτο να ψηφιστεί στη Βουλή το Ασφαλιστικό Νοµοσχέδιο που είχε εκπονήσει η Ν.∆. ως κυβέρνηση, είχε αποχωρήσει, ο δε κ. Παπανδρέου είχε εκστοµίσει µία επικίνδυνη –για τη ∆ηµοκρατία- φράση:

«Συνεχίζουµε τον αγώνα από το πεζοδρόµιο»!

Προφανέστατα, κατά δική του πολιτική διαπαιδαγώγηση και –δυστυχώς- αντίληψη, «το δίκαιο του πεζοδροµίου», ως συστατικού στοιχείου λειτουργίας ενός κράτους, είναι και συνταγµατικώς κατοχυρωµένο!

Πως αλλάζουν όµως οι καιροί!! Σήµερα ο κ. Παπανδρέου, από τη θέση του πρωθυπουργού, έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από πρώτο χέρι τις µεθόδους λαϊκών αντιδράσεων στις οποίες παρακινούσε και τις οποίες υπέθαλπε, όταν ήταν αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, µόνο και µόνο για να εµποδίσει την προηγούµενη κυβέρνηση να εφαρµόσει
την πολιτική της.

Τώρα µαθαίνει, από πρώτο χέρι, ότι στην πολιτική, ή αποδέχεσαι τις βασικές αρχές που διέπουν τη δηµοκρατική οργάνωση µιας Πολιτείας –οπότε τις αντιρρήσεις σου τις εκφράζεις µε τα µέσα που σου παρέχουν οι θεσµοί και, κυρίως, µε εναλλακτικές προτάσεις που πείθουν το λαό -όπως πράττει σήµερα ως αντιπολίτευση η Ν∆. Ή, όντως καταφεύγεις στο πεζοδρόµιο και στη συνθηµατολογία, τα κάνεις λαµπόγυαλο και επιχειρείς έτσι να ανατρέψεις µία κυβέρνηση που ο ίδιος ο λαός ανέδειξε και που την ψήφισε για να εφαρµόσει τη δική της πολιτική και όχι τη δική σου. Αυτή τη δεύτερη εκδοχή υφίσταται σήµερα ο κ. Παπανδρέου, από αυτούς που παρέσυρε στο παρελθόν σε οχλοκρατικές εκδηλώσεις. Η (πολιτική) ζωή τον πληρώνει µε το ίδιο νόµισµα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: