slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Περιφερειάρχη με το ΔΣ των Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ


Τον πρόεδρο, Θανάση Χατζηγεωργίου, και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ρόδου δέχθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
Στη συνάντηση, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου, έγινε ενημέρωση για τα αποτελέσματα του διαλόγου που είχαν χθες οι εκπρόσωποι του κλάδου με τον υπουργό


Μεταφορών, Δικτύων και Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, με τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ να ζητούν τη συμπαράσταση της Περιφέρειας στον αγώνα τους.

Ο κ. Μαχαιρίδης υπογράμμισε στους εκπροσώπους του κλάδου, ότι όπως και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τα νησιά μας, έτσι και για το συγκεκριμένο θέμα «οφείλει να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι ποτέ ξανά δεν πρέπει να φορεθεί στεριανό κοστούμι στις νησιωτικές περιοχές».

Η απελευθέρωση – τόνισε ο Περιφερειάρχης – «μπορεί και πρέπει να γίνει με καθαρούς κανόνες που θα λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού ξεχωριστά, με αδιαπραγμάτευτη παράμετρο τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στα τουριστικά νησιά, όπου ο πληθυσμός τους πολλαπλασιάζεται κατά τους θερινούς μήνες».

«Σε αυτό το σημείο δεν χωράει καμία παρανόηση» πρόσθεσε ο κ. Μαχαιρίδης, συμπληρώνοντας: «Συμφωνούμε στην εξυγίανση και στον εξορθολογισμό κάποιων πραγμάτων, όμως δεν μπορεί μια άδεια ταξί να δίνεται για ένα τάλιρο».

Διαβεβαίωσε μάλιστα τον πρόεδρο του Συνδέσμου, ότι μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με στελέχη του Υπουργείου, θα αποστείλει και επιστολή προς τον κ. Γιάννη Ραγκούση που θα του θυμίζει τη συνταγματική επιταγή για τις νησιωτικές περιοχές, αλλά και τη διαθεσιμότητα των Περιφερειών να αναλάβουν την ευθύνη της χορήγησης των αδειών, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και προϋποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: