slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟΥ


Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου περιόδευσε στα νησιά Κω, Κάλυμνο, Ψέριμο και Τέλενδο στις 3 και 4/7/2011, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Βαρκά Θεοδόση, Καλαθιανάκη Άγγελο και Μαραγκό Δημήτριο και στελέχη του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ».

Κατά την παρουσία του στα νησιά είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους Κω κ. Καΐσερλή, Καλύμνου κ. Διακομιχάλη, με αυτοδιοικητικά στελέχη, εκπροσώπους φορέων και πολίτες των νησιών.
Παραχώρησε συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, ανήρτησε τη φανέλα της Εθνικής  Ελλάδος που αποτελεί σύμβολο ενότητας, αγωνιστικότητας και υπερηφάνειας. Κατά τις συνεντεύξεις τύπου, ο κ. Χ. Κόκκινος, μεταξύ των άλλων, τόνισε:
*    Για την Κω:
- Τα προβλήματα υγείας, στο νησί του Ιπποκράτη, μεγαλώνουν διαρκώς.
Το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας (έργο του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2000 – 2009) παραμένει κλειστό. Οι κυβερνώντες δεν το στελεχώνουν.
Υποστελεχωμένο είναι και το Νοσοκομείο της Κω. Απουσιάζουν βασικές ειδικότητες και νοσηλευτικό προσωπικό.
Το προγραμματισμένο από τη ΝΔ νέο Νοσοκομείο της Κω παραμένει στις καλένδες. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να το υλοποιήσει.
- Τα έργα υποδομών έχουν σταματήσει και μεγάλα λειτουργικά προβλήματα αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Κω.
- Ο τουρισμός στην Κω θα αποφέρει λιγότερα έσοδα σε σύγκριση με το 2010, παρά τον ικανοποιητικό αριθμό προσέλευσης.
- Ο «Καλλικράτης» απέτυχε. Η Αυτοδιοίκηση δίχως πόρους «ακρωτηριάζεται» και η Περιφερειακή Αρχή «λιβανίζει» την Κυβέρνηση και αρνείται να συζητήσει τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν το τόπο στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για επίλυση των προβλημάτων.

*    Για την Κάλυμνο:
Οι ακρίτες μας εκτεθειμένοι στους κινδύνους και τα προβλήματα.
- Οξύτατο είναι το πρόβλημα της υγείας.
Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο Καλύμνου και το Αγροτικό Ιατρείο Ψερίμου (έργο του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2000 – 2009) παραμένει αναξιοποίητο χωρίς αγροτικό γιατρό.
-          Η ανεργία παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Παρατηρείται νέο μεταναστευτικό κύμα.
-          Τα έργα υποδομών έχουν κι εδώ σταματήσει. Απραξία αναπτυξιακών δράσεων.
Προτείνουμε να υλοποιηθεί πιλοτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας με πόρους του ΕΣΠΑ (2007 – 2013) στην Κάλυμνο.
-          Το νησί της σπογγαλιείας στη εγκατάλειψη. Ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» θα αιτηθεί να επανέλθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ζήτημα των ιχθυοκαλλιεργειών που είναι σε περιοχές NATURA της Καλύμνου.
-          Η τουριστική κίνηση είναι περιορισμένη και το ακτοπλοϊκό πρόβλημα μεγαλώνει.

Τα ίδια προβλήματα εγκατάλειψης σε Τέλενδο και Ψέριμο.

Ο κ. Κόκκινος κάλεσε τους νησιώτες μας σε διαρκή επαγρύπνηση και δήλωσε πώς τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του συνδυασμού του θα είναι κοντά τους, συμπαραστάτες στα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν και προωθώντας αναπτυξιακές δράσεις.

Χαράλαμπος Κόκκινος
kokkinosxar@yahoo.gr
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: