slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ»

* ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ τους (ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΕΙ από ΚΑΙΡΟ)
τους ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ τους,
ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
* Αλλη ΜΙΑ «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Σύρος, 7 Ιουλίου 2011
Μετά από αίτημα των μελών της μείζονος μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, κ. Χ. Κόκκινου και Γ. Παπαμανώλη, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίασή της, το πρόβλημα της ελλιπούς και καθυστερημένης καταβολής των οδοιπορικών των περιφερειακών συμβούλων. Στη συνεδρίαση παρέστη η...... προϊσταμένη της Υ.Δ.Ε. Κυκλάδων κ. Μαυρίκου Μαρία, όπως είχε ζητηθεί από τα μέλη της περιφερειακής μειοψηφίας.

Τα στελέχη του περιφερειακού συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας», Χ. Κόκκινος και Γ. Παπαμανώλης, έθεσαν τα εξής ζητήματα:

1. Την καθυστερημένη καταβολή των οδοιπορικών (εισιτηρίων και εξόδων διαμονής) στους περιφερειακούς συμβούλους. Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Ιούλιο του 2011 που λειτουργεί ο θεσμός, έχουν καταβληθεί μόνο οι μετακινήσεις του Ιανουαρίου, ενώ οι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν προκαταβάλει τις ανωτέρω δαπάνες.
2. Έθεσαν το πρόβλημα των αιφνιδιαστικών περικοπών και του «ψαλιδίσματος» στα οδοιπορικά που καταβλήθηκαν. Άλλες ήταν οι οδηγίες που είχαμε λάβει και άλλα αυτά που εφαρμόστηκαν.
3. Η κυβέρνηση δεν στηρίζει οικονομικά το θεσμό που η ίδια «επινόησε» και επιδιώκει την εξουθένωση των λειτουργών της, εμποδίζει την άσκηση των καθηκόντων τους και τους μετατρέπει σε χρηματοδότες της Περιφέρειας, αφού πληρώνουν προκαταβολικά από το υστέρημά τους χωρίς να γνωρίζουν πότε θα τους επιστραφούν.
4. Η προϊσταμένη της ΥΔΕ Κυκλάδων δήλωσε ότι παρέλαβε τα πρώτα δικαιολογητικά από την Περιφέρεια την 27η Απριλίου 2011… αφήνοντας έκθετη την περιφερειακή αρχή για αυτή την ολιγωρία.
5. Ευθύνες έχει η περιφερειακή αρχή που καθυστέρησε να στείλει στην ΥΔΕ τις πραγματοποιηθέντες δαπάνες, δεν διεκδίκησε οικονομικούς πόρους και δεν ενεργεί ούτε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση του θέματος.
6. Πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη οι ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και να προσαρμοστεί ή να αλλάξει το νομικό πλαίσιο περί μετακινήσεων που είναι αναχρονιστικό και ξεπερασμένο.



Η παράταξή μας θα θέσει το θέμα στον περιφερειακό συμβούλιο και στο αρμόδιο υπουργείο. Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση αυτή και καλούμε τους έχοντες την ευθύνη επίλυσης του προβλήματος (κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή) να επισπεύσουν τις ενέργειές τους θυμίζοντάς τους ότι:

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Χαράλαμπος Κόκκινος
kokkinosxar@yahoo.gr

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: