slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση της Π.Κ. Συνασπισμού Σύρου-Μυκόνου στην αναφορά του κ.Παπαμανώλη στον ΣΥΡΙΖΑ και την αναστολή των πλειστηριασμών

 "Σου είπαν ψέματα πολλά, ψέματα σήμερα σου λένε ξανά ... καιρός να δεις."

(Στίχοι-Μουσική: Μ.Θεοδωράκης)

 

Στην πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα "Κοινή Γνώμη", ο κ. Παπαμανώλης,  εν μέσω της έωλης και ασαφούς επιχειρηματολογίας του για το μεσοπρόθεσμο, χωρίς καμία αναφορά στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου, της κατάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, της συρρίκνωσης της υγείας και της παιδείας που αυτό συνεπάγεται, αλλά και της προφανούς αναποτελεσματικότητας του, δεν μπόρεσε να αντισταθεί και στον πειρασμό να κάνει αναφορά στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, διατυπώνοντας, κατά την από καιρό υιοθετημένη -γκαιμπελικής εμπνεύσεως- πρακτική των κυβερνητικών στελεχών, ασύστολα ψεύδη. Δήλωσε ότι "λυπάται καθώς ήταν πρόταση δική του" που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την παράταση για την αναστολή στους πλειστηριασμούς κατοικιών, και διατύπωσε το ερώτημα "τραπεζίτες είναι και αυτοί;".

Δυστυχώς για εκείνον υπάρχουν τα πρακτικά της Βουλής που τον διαψεύδουν, καθώς κατά τη συζήτηση της σχετικής τροπολογίας στις 16/6/2010, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος, κατά την αγόρευση του ανέφερε επακριβώς: "Επίσης, θα ψηφίσουμε, παρ' ό,τι τη θεωρούμε λίγη και προβληματική, την τροπολογία 112 η οποία παρατείνει κατά έξι μήνες την αναστολή των πλειστηριασμών".

Επίσης, πρόσφατα, στις 31 Μαϊου 2011, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή περί παρατάσεως της αναστολής έως τις 31-12-2011, στην οποία δεν έχει υπάρξει ακόμη απάντηση.

Ποιος είναι με τους "τραπεζίτες", ποιος προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια και ποιος θα πρέπει να "λυπάται", τίθεται στην κρίση των πολιτών.

Πολιτική Κίνηση Συνασπισμοιύ Σύρου-Μυκόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: