slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τοποθέτηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου με αφορμή περιβαλλοντικές εκθέσεις HELMEPA καθώς και εορτασμό Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών

Στα εγκαίνια των περιβαλλοντικών εκθέσεων που διοργανώνει στη Σύρο η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, παραβρέθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος.

Ο κ. Πουσσαίος με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών, επεσήμανε την ανάγκη εφαρμογής πολιτικής -και σε επίπεδο ΕΕ και σε εθνικό- με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και ειδικότερα της θαλάσσιας Βιοποικιλότητας να αποτελεί πρωτίστως ανάγκη και κατόπιν υποχρέωση.

Σημαντική θα είναι η συμβολή προς την κατεύθυνση αυτή του συνόλου των πολιτών και κυρίως των επιχειρηματιών που ζουν από αυτή.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εφοπλιστές θαλασσοπόροι της χώρας θα συμβάλλουν, τουλάχιστον οι περισσότεροι, θετικά μέσα από τις θαλάσσιες μεταοφές στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, με κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος.

HELMEPA εδώ και χρόνια συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, μικρών και μεγάλων με μεταφορέα των μηνυμάτων της των πιο γνωστό πελαργό της χώρας", δήλωσε ο κ. Πουσσαίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: