slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ναι στην μείωση τιμών στα πεζοδρομία και όχι στα Δημοτικά Σχολεία parking

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 συνεδρίασε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη.
 1. Αιτήσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας μουσικής καταστημάτων
2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος
3. Εξέταση αιτήματος Συλλόγου ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης «Φιλοξένια», για μείωση τιμών σε παραχώρηση πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων παλιάς αγοράς
4. Προτάσεις για χώρους στάθμευσης (πάρκιν)
5. Προτάσεις για σύσταση τοπικής συντονιστικής επιτροπής του ολοκληρωμένου σχεδίου αστικής ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) Χώρας Νάξου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
6. Προτάσεις για παραχώρηση χρήσης κοινοχρήστων χώρων σε καταστήματα στην τοποθεσία « Φάραγγας »της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου.
 Μείωση τιμών κατά 20%
 Για το αίτημα του Συλλόγου ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης «Φιλοξενία», που αφορούσε τη μείωση τιμών σε παραχώρηση πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων παλιάς αγοράς διατυπώθηκαν δυο προτάσεις μια του προέδρου του Μάκη Συμεώνογλου, για μείωση κατά 20% και μια της μειοψηφίας για μείωση κατά 60%. Τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία από το συμβούλιο η μείωσή κατά 20%, δηλαδή από 89 ευρώ/τ.μ. στα 71,20.
 
Προτεραιότητα στους πεζούς
 
Για τους χώρους (πάρκιν) αποφασίστηκε ομόφωνα το συμβούλιο να μη χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης οι αυλές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.
Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα στον πεζόδρομο που οδηγεί στην παραλία του Αγίου Γεωργίου κάτω από το Δημαρχείο να μη σταθμεύουν αυτοκίνητα και να αποσταλεί η απόφαση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, που είναι αρμόδιο για τη συγκεκριμένη ζώνη.
 
Ομόφωνη ήταν και η απόφαση του συμβουλίου ως προς την αρχή, προτεραιότητα στους πεζούς.
 
Στη συνεδρίαση παρευρέθη και ο αρμόδιος για τη Δημοτική Κοινότητα Νάξου αντιδήμαρχος, Τοτόμης Πρωτονοτάριος όπου και ενημέρωσε το συμβούλιο ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για ενοικίαση χώρων στάθμευσης -όπως αυτός στο ΣΙΝΕ Άστρα- και τοποθετήθηκε για το θέμα, των (πάρκιν) και την απαγόρευση όπου ήταν απόλυτος λέγοντας ότι τα αυτοκίνητα δεν έχουν θέση στα σχολεία.
 
Παράπονα για απουσία εκπρόσωπων της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου από της επιτροπές
 
Παράπονα εξέφρασε στον αντιδήμαρχο Τοτόμη Πρωτονοτάριο ο πρόεδρος, Μάκης Συμεώνογλου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν και επανειλημμένως έχει ζητηθεί η συμμετοχή εκπροσώπων της Δημοτικής Κοινότητας σε επιτροπές δεν ρωτήθηκαν πότε
Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα να προταθεί προς το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η συμμετοχή ενός συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου στην Τοπική Συντονιστική Επιτροπή που προτείνει να συσταθεί ο μελετητής του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης (ανάπλαση Παλιάς Χώρας).
Σημειώνεται οτι το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει τελικές αποφάσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: