slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μάνης Ηλίας Δημοτικός Σύμβουλος Σχοινούσας: Δεν μας κάνουν χάρη, επιδοτούνται γι’αυτές τους τις υπηρεσίες oι ακτοπλοϊκές εταιρίες

Ύστερα από διαμαρτυρίες  συντοπιτών μου και συζητήσεις που έκανα μαζί τους για τη στάση των ακτοπλοϊκών εταιριών και των ναυτικών πρακτόρων, σχετικά με την δωρεάν μετακίνησή τους από και προς την Νάξο, επίσης την έκπτωση που δικαιούνται 50% στην οικονομική θέση από και προς τον τόπο κατοικίας τους,  έκανα αναφορά στο Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών.
Η απάντηση  με αρ πρωτ . 3324.1.1/07/11 αναφέρει ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 438 και ΦΕΚ 643  οι μόνιμοι κάτοικοι νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων  δικαιούνται έκπτωση 50 % στην οικονομική θέση από και προς τον τόπο κατοικίας τους   π.χ. από Πειραιά για Σχοινούσα και αντίστροφα .
Επιπλέoν οι μόνιμοι κάτοικοι νησιών με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων, οι δημότες (εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους) και τα  προστατευόμενα  μέλη τους,  δικαιούνται μηδενικό εισιτήριο  από και προς τη Νάξο.

Η πιστοποίηση της ιδιότητας του μόνιμου κατοίκου των νησιών αυτών, που θα έχουν δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς θα αποδεικνύεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του εκκαθαριστικού της οικείας Δ.Ο.Υ., ή βεβαίωση του οικείου Δήμου ως προς τη πιστοποίηση της μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου.
Η πιστοποίηση της ιδιότητας των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, που θα έχουν δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς, θα αποδεικνύεται με επίδειξη βεβαίωσης του οικείου Δήμου, ή του Κ.Ε.Π. ή οποιασδήποτε άλλης δημόσιας αρχής. Η πιστοποίηση των προστατευόμενων μελών θα αποδεικνύεται με το πιστοποιητικό οικογενειακής μερίδας. Η επίδειξη των σχετικών δικαιολογητικών θα γίνεται μόνο στον τοπικό εκπρόσωπο της αναδόχου πλοιοκτήτριας εταιρείας (Ναυτικό-Λιμενικό Πράκτορα).
Το ανωτέρω δικαίωμα του δικαιούχου είναι προσωπικό και θα πιστοποιείται υποχρεωτικά η ταυτοπροσωπία κατά την επιβίβαση με την επίδειξη της ταυτότητάς του ή του διαβατηρίου του.
Οι ναυτικοί πράκτορες πρέπει  να εφαρμόσουν άμεσα τον νόμο και να μην δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους των μικρών νησιών.
Οι κάτοικοι των νησιών πρέπει να μάθουνε τα δικαιώματά τους και να τα διεκδικήσουν.
Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες δεν μας κάνουν χάρη επιδοτούνται γι’αυτές τους τις υπηρεσίες.
Αν οι πράκτορες αρνούνται  να κόψουν εκπτωτικά εισιτήρια τότε οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται  στα κατά τόπους Λιμεναρχεία .
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ
ΜΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
Η απάντηση της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών στην αναφορά του δημοτικού συμβούλου Σχοινούσας.
 















Δεν υπάρχουν σχόλια: