slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νεα εκτακτη εισφορά στα ακίνητα

Ακόμη προβλέπεται αύξηση των τελών κυκλοφορίας
Στην ακίνητη περιουσία στρέφεται για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, προκειμένου να αντλήσει πρόσθετα έσοδα και να καλύψει μέρος των μέτρων που απαιτούνται για τη μείωση του ελλείμματος του 2011, αλλά και των επόμενων ετών.
Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται για να περιληφθούν στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, είναι η επιβολή έκτακτης εισφοράς στην ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία άνω των 400.000 ευρώ και με συντελεστές που θα κλιμακώνονται από 0,1% έως 0,9%.
Υπολογίζεται ότι περίπου 150.000 φορολογούμενοι διαθέτουν ατομική ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Επίσης, θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο του ΦΑΠ σε 300.000 ευρώ από 400.000 ευρώ σήμερα και μάλιστα αναδρομικά.
Με τη μείωση αυτή θα κληθούν περισσότεροι να πληρώσουν μεγαλύτερο ΦΑΠ για τα έτη 2010 και 2011. Η επιβάρυνση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένου ότι φέτος αναμένεται αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
Στο πλαίσιο των νέων εισπρακτικών μέτρων προβλέπεται επίσης η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, από την οποία αναμένονται επιπλέον έσοδα 300 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα μη αλκοολούχα ποτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: