slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μιχελάκης για την πρόταση Σαμαρά περί ελέγχου του "πόθεν έσχες", το άρθρο του Ν. Παπανδρέου και την Κερατέα

http://s.enet.gr/resources/2011-02/1607744-thumb-medium.jpgΈτοιμη να καταθέσει πρόταση νόμου για τον έλεγχο του "πόθεν έσχες" όλων όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι και σήμερα, εμφανίζεται η ΝΔ σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα στην άμεση εφαρμογή της πρότασης, την οποία έχει διατυπώσει προ πολλού ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου των δηλώσεων "πόθεν έσχες" όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 ως σήμερα, όπως και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των τέκνων τους.

Χαρακτηριστικό, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι η ΝΔ υποστηρίζει πως θα πρέπει νομοθετικά να παρασχεθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες αρχές να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα.

Για άρθρο Νίκου Παπανδρέου στην "Οικονομική Επιθεώρηση"

Κριτική στα όσα λέει σε άρθρο του στο περιοδικό "Οικονομική Επιθεώρηση" ασκεί η ΝΔ με τον κ. Μιχελάκη να ζητά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή να τοποθετηθεί. Υπενθύμισε ότι ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στον νόμο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, επισημαίνει πως υιοθετεί την πατροπαράδοτη φιλοσοφία της αστυνόμευσης.

Για την κατάσταση στην Κερατέα

Η κατάσταση στην Κερατέα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, επισημαίνει η ΝΔ, η οποία καλεί την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης.

"Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να συνεχίζει να παρακολουθεί ως θεατής τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης ο οποίος κάλεσε τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν σε κινήσεις καλής θέλησης και να καλέσουν σε συνάντηση τους εκπροσώπους των κατοίκων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε την ανάγκη κατασκευής ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ και ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην δημοπράτηση του έργου. "Η τραγική απραξία και η καθυστέρηση της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των απορριμμάτων δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για αποσπασματικές κινήσεις. Είναι, όμως, εξίσου αδιανόητο να αποτελεί κίνητρο για την κατάλυση της νομιμότητας και την έκθεση σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινων ζωών".

Αντίδραση για δημοσιοποιηθέν ρεπορτάζ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αφορούσε τη συζήτηση στη Βουλή επερώτησης βουλευτών της ΝΔ, σχολίασε επικριτικά ο Γιάννης Μιχελάκης, ασκώντας κριτική και υποστηρίζοντας ότι "αποσιωπά βασικές θέσεις της επερώτησης της ΝΔ".

"Στο κείμενο που αριθμεί 512 λέξεις, τα σημεία της ομιλίας - απάντησης του αρμόδιου Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη καταλαμβάνουν 431 λέξεις. Η επιχειρηματολογία, αντίθετα, της επερωτούσας αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σύνολό της καταλαμβάνει έκταση 81 λέξεων", επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος και τόνισε πως "στο ρεπορτάζ προηγούνται μια σειρά από θέσεις που ανέπτυξε ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης, μεσολαβούν, κατά παραχώρησιν μάλλον ελάχιστες λέξεις από την τοποθέτηση του πρώτου επερωτώντος βουλευτή της ΝΔ κ. Χατζηδάκη, αγνοούνται οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων βουλευτών της ΝΔ καθώς και του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου κ. Μαρκόπουλου και τελικώς, η αναφορά στις θέσεις του κ. Χατζηδάκη χρησιμοποιείται ως αφορμή για μια εκ νέου παράθεση θέσεων του κ. Χρυσοχοϊδη και επιθέσεων προς τη ΝΔ".

"Πέραν του ότι αποσιωπούνται βασικές θέσεις της επερώτησης της ΝΔ εμφανίζεται ο κ. Χρυσοχοΐδης να απαντά σε θέσεις της ΝΔ που ποτέ δεν παρουσιάστηκαν προηγουμένως", επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως "είναι απολύτως σαφές ότι το κείμενο μεταφέρει μόνο τις κυβερνητικές θέσεις. Δυστυχώς, προστίθεται σε μια σειρά από κείμενα του ΑΠΕ που υποτιμούν τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λειτουργούν στηρίζοντας την κυβερνητική προπαγάνδα. Τελικά τι άραγε σημαίνει το ΑΠΕ; Το ΑΠΕ σημαίνει την απόλυτη ΠΑΣΟΚικη ενημέρωση", υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος και προχώρησε καταγγέλλοντας πρακτικές της διοίκησης του Πρακτορείου, κάνοντας λόγο "για αντιδημοκρατικές διαδικασίες και μεθοδεύσεις σε βάρος εργαζομένων".

Ζήτησε, μάλιστα, να ενημερωθεί για σειρά αδιαφανών, όπως είπε, προσλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΕ, την ώρα μάλιστα που κόβονται μισθοί και δεσμεύτηκε πως θα επανέλθει στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: