slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πειραιάς-Μιχαλολιάκος:"Δεν θα περάσει η απόπειρα της κυβέρνησης να κλείσει σχολεία στον Πειραιά"

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/%CE%9C%CE%99%CE%A7%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3.jpg «Η απόπειρα της κυβέρνησης να κλείσει σχολεία στον Πειραιά δεν θα περάσει» δήλωσε το πρωί ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε ημερίδα με αφορμή τις συνενώσεις και συγνωνεύσεις σχολικών μονάδων και με θέμα «Ανοιχτός διάλογος για την Παιδεία στον Πειραιά» που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ».

Στην ομιλία του, ο κ.Μιχαλολιάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχώρησε "ερήμην της κοινωνίας στην απόφαση να κλείσει εκατοντάδες σχολεία στην πατρίδα μας".

«Εγω ως δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο με δύο ομόφωνα ψηφίσματα είχαμε έγκαιρα ειδοποιήσει να μην προχωρήσει.Είναι εντελώς λάθος αυτή η πολιτική ,είναι εγκληματική για τον τόπο η αντίληψη» τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Αναφερόμενος στον όρο συγχωνεύσεις η συνενώσεις δήλωσε ότι δεν είναι σωστός, καθώς είπε , μιλάμε για κλείσιμο σχολείων και κατάργηση οργανικών θέσεων διδακτικού προσωπικού.

«Στον Πειραιά εάν επιτρέψουν στην κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση αυτή χάνονται 50 οργανικές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 50 στη δευτεροβάθμια. Στερούμε δηλαδή από τα τα παιδιά μας 100 δασκάλους», τόνισε ο κ.Μιχαλολιάκος και υπογράμμισε ότι οι δαπάνες για την παιδεία έχουν μειωθεί δραματικά 2,75%.

Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης ότι λόγω της έντασης της οικονομικής κρίσης ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών που επέλεγε την ιδιωτική εκπαίδευση θα επιστρέψει στη δημόσια εκπαίδευση και είναι λάθος ο προγραμματισμός στη λογική ότι έχουμε μείωση του αριθμού των μαθητών.

«Δεν ανήκω στη μερίδα των πολιτικών που δε αντιλαμβάνονται το δράμα των οικονομικών στη χώρα μας ωστόσο μπορούμε να κόψουμε τις σπατάλες και τη διαφθορά όχι όμως την Παιδεία» τόνισε ο Δήμαρχος καθώς όπως τόνισε "σε αυτήν πρέπει να επενδύσουμε για να βγούμε από την κρίση".

Αναφερόμενος στην κτηριακή δομή των σχολείων του Πειραιά δήλωσε ότι είναι τριτοκοσμική στο μεγαλύτερο μέρος και τα περισσότερα σχολεία σε τραγική κατάσταση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: