slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: ΛΑ.Ο.Σ. ή ΛΑγΟΣ; (βίντεο από την Βουλή)


Θίχτηκε ο κ. Καρατζαφερης επειδή ο Φαΐλος Κρανιδιώτης σε άρθρο του ξεσκεπάζει τον  ρόλο του ΣΚΑΙ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και κάλεσε απο το βήμα της Βουλής τον Α. Σαμαρά να τον απομακρύνει από δίπλα του (!!!) λέγοντας:
«Ο συνεργάτης σας Φ. Κρανιδιώτης εκτός του ότι εξυβρίζει σε άρθρο του τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ (Τι sic να μιλάς για τον εαυτόν σου σε τρίτο πρόσωπο…) καταφέρεται και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της Καθημερινής την οποία αποκαλεί “φυλλάδα” και του ΣΚΑΪ που αποκαλεί “παπαγαλάκι”. …κ. μελλοντικέ Πρωθυπουργέ (ακόμα πιο sic το γλύψιμο) πρέπει να τον απομακρύνεται από δίπλα σας καθώς δεν επιτρέπεται να κατηγορούμε ανθρώπους που έχουν δώσει αγώνες για την παράταξη, όπως εγώ και εσείς»

Στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε:

Η Νέα Δημοκρατία, ούτε βρίζει, ούτε συκοφαντεί, ούτε κάνει κωλοτούμπες, ούτε προβοκάρει. Ξέρετε καλά ποιοι εκφράζουν τη Νέα Δημοκρατία. Και συνεπώς η ερώτησή σας, επιστρέφεται ως άνευ αντικειμένου, ιδιαίτερα αν πρόκειται για άτομο που δεν ανήκει στους βουλευτές, που δεν έχει καμία επίσημη θέση στο Κόμμα. Αλίμονο αν πρέπει να απαντάμε για οποιοδήποτε άρθρο γράφεται οπουδήποτε. Αλλά θέλετε να προκαλείτε εντυπώσεις σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν περνάνε αυτά, κ. Καρατζαφέρη. Αυτά αλλού να τα κάνετε. Και στην αρχή ξεκινήσατε λέγοντας, «ντροπή σας». Ντροπή και στην κυβέρνηση, «ντροπή και σε μας». Εγώ όμως θα σας ρωτήσω: Στις 18 Μαρτίου του ’10, λίγο πριν το Μνημόνιο, απαντάτε σε δημοσιογράφο, της ΕΡΑ: «Μετά τη συνάντηση -σας ρωτάει- που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Μπαρόζο, πιστεύετε θα καταφέρουμε τους στόχους μας ή τελικά θα πρέπει να πάμε στο ΔΝΤ;». Και απαντάτε: «Κάθε μέρα που περνάει και καθυστερούμε είναι ένα διάστημα απογοητευτικό. Υπάρχουν χρήματα που μας περιμένουν: Στο ΔΝΤ». Μήπως, αντί ΛΑΟΣ, είστε «ΛΑΓΟΣ» κ. Καρατζαφέρη;



Το άρθρο του Φ. Κρανιδιώτη εδώ: Οι Εχθροί του Λαού

Η συζήτηση στην Βουλή

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση ότι οι ίδιοι είναι το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας, ότι μόνη λύση είναι η αλλαγή των όρων του μνημονίου και η στροφή στην ανάπτυξη.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πανηγυρίζει γιατί όλα αυτά τα οποία κερδήθηκαν και τα οποία σαφώς συνιστούν μία ανακούφιση είχαν προαποφασιστεί από νωρίτερα.

Αντιθέτως πρόσθεσε με την ακολουθούμενη πολιτική ανοίγει ο δρόμος για αλλεπάλληλα νέα μνημόνια, ώστε να συνεχιστεί η εξάρτηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οι αποφάσεις αποτελούν διόρθωση των ήδη συμφωνηθέντων επειδή διαπιστώθηκε ότι «το Μνημόνιο δεν βγαίνει» και κατηγόρησε τον Γ.Παπανδρέου ότι είναι ο μόνος πρωθυπουργός που πανηγυρίζει «ενώ έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις».

«Τις δικές σας παλαιότερες αμαρτίες, τα δικά σας πρόσφατα λάθη πληρώνει ο τόπος. Συκοφαντήσατε τη χώρα, επιλέξατε το ΔΝΤ. Έχετε το θράσος να βγαίνετε στην ΚΟ του κόμματός σας και να μιλάτε για πελατειακές σχέσεις. Εσείς είστε το πρόβλημα και δεν μπορείτε να βρείτε τη λύση» είπε ο κ. Σαμαράς.

Δήλωσε, δε, ότι οι αποφάσεις των Βρυξελλών ανοίγουν το δρόμο «για να έχουμε μόνιμα την ανάγκη μνημονίων».

«Μόνο με την ανάπτυξη μπορούμε να βγούμε από την αδιέξοδη πολιτική» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι υπέγραψε το Μνημόνιο χωρίς να διαπραγματευτεί, σε αντίθεση -όπως είπε- με την Ιρλανδία που διαπραγματεύεται και την Πορτογαλία επέλεξε να δανείζεται πανάκριβα από τις αγορές, επειδή γνωρίζει τον ασφυκτικό χαρακτήρα των μέτρων του μνημονίου.

Μιλώ για ανάγκη ανάπτυξης γιατί έχω «την υποχρέωσή να βλέπω το αύριο, όταν εσείς ζητάτε σύμπλευση, αλλά με την πολιτική σας, μας οδηγείτε στο βυθό», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, στον πρωθυπουργό, στη δευτερολογία του.

Το χρέος, είναι γνωστό ότι είναι ιστορικό παιδί του ΠΑΣΟΚ και η εμμονή ότι για όλα φταίει η ΝΔ καταντάει γραφικότητα, τόνισε ο κ. Σαμαράς και διερωτήθηκε: Μας ζητάτε σύμπλευση, όταν χθες αναλωθήκατε σε ένα πρωτοφανές υβρεολόγιο;

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε για τη μομφή περί πελατειακών σχέσεων που εκτόξευσε χθες ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τον κ. Παπανδρέου να δει μέσω του υπουργού Εσωτερικών, πόσοι διορίσθηκαν στο Δημόσιο και ποιος το έχει επιβαρύνει:

«Θυμάται ο λαός, ποιος εκβίασε τις εκλογές του 2009 με την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, ποιος έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», όπως και ποιος δεν διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο. Δεν ξέρατε τι υπογράφατε και ψάχνετε τώρα να βρείτε διαφορές στις ανακοινώσεις της ΝΔ κι όχι τις διαφορές ουσίας μέσα στην κυβέρνησή σας, ενώ σκορπάτε πανικό και φόβο στο λαό”.

Ο Πρωθυπουργός

“Ήταν μια δύσκολη και διαπραγμάτευση. Αυτά όμως που σας είχαμε πει ότι θα προσπαθούσαμε τα πετύχαμε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας προηγουμένως τη Βουλή για τα αποτελέσματα του άτυπου συμβουλίου κορυφής.

Κατά τη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη στη Βουλή, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε ότι και μετά την άτυπη σύνοδο η Ελλάδα έχει πολλά μπροστά της να κάνει.

“Η λύση είναι στα χέρια όλων μας. Με τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε ξεκινήσει και άλλες που έχουμε ακόμη μπροστά μας να κάνουμε. Οι αλλαγές αυτές θα θίξουν προνόμια και παλιά κατεστημένα. Θα σπάσουν αντιλήψεις και πρακτικές”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει δημιουργικές προτάσεις για να “δώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα χωρίς χρέη”.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά, λέγοντας: «Ταυτίζεστε με τον παλιό καλό σας εαυτό, την κυβέρνηση Καραμανλή. Εσείς θέλετε να μην υπάρχει επιτυχία της Ελλάδας, αλλά μόνο μεμψιμοιρία. Ήταν θετική η απόφαση».

Επιπλέον ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για διγλωσσία. «Άλλα λέτε τη μια αφορά, άλλα την άλλη· άλλα έξω, άλλα μέσα. Σήμερα θα περιμέναμε από εσάς υπευθυνότητα».

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός σε ηπιότερους τόνους, ζήτησε «να βαδίσουμε όλοι μαζί και με σχέδιο στην πορεία μας προς την επίτευξη των στόχων μας, κάνοντας ένα βήμα κάθε μέρα».

Υπογράμμισε, δε: «Άλλο η κριτική, άλλο να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία» και κάλεσε όσα κόμματα δεν συμμετέχουν στο διάλογο για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα να προσέλθουν με τις προτάσεις τους.



Η κυβέρνηση τη μισή αλήθεια στον ελληνικό λαό, τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Η κυβέρνηση λέει ψέματα και τη μισή αλήθεια σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας στο ευρωσυμβούλιο, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από το βήμα της Βουλής και προέβλεψε ότι θα παρθούν μέτρα πιο βάρβαρα για τους εργαζόμενους.

Ακόμα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διεκδικεί μέχρι εκεί που δεν κινδυνεύει η συνοχή της ΕΕ και υπογράμμμισε ότι ο βρυκόλακας και ο εφιάλτης του ελληνικού λαού δεν είναι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, αλλά το κεφάλαιο.

“Εμείς δεν διαχωρίζουμε το χρέος. Το χρέος το γέννησε παράνομα το κεφάλαιο, ο ανταγωνισμός και οι αντιπαραγωγικές δυνάμεις. Εμείς λέμε στον ελληνικο λαό να το διαγράψει και να μην το αναγνωρίσει, γιατί είναι παράνομο και τέτοιο πρέπει να το θεωρεί”, ανέφερε η κ. Παπαρήγα. Εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι αυτό που συζητάει η Ευρώπη, είναι πως θα κατανεμηθεί η “χασούρα” και η ζημιά χωρίς να χάσει το κεφάλαιο.

Τέλος, η γγ του ΚΚΕ μίλησε για καρατόμηση της φορολογίας του ελληνικού λαού και για “75 δισ. κοστούμι που κόπηκε σε βάρος του για τα επόμενα χρόνια”.

Δεν δικαιούται να πανηγυρίζει η κυβέρνηση, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

“Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση, ήταν να βάλει θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων.

“Για να πούμε ότι κερδίσαμε, έπρεπε να πάρουμε κάτι. Εμείς απλά κερδίσαμε παίρνοντας αυτά που ήθελαν να μας δώσουν. Δεν δικαιούστε να πανηγυρίζετε γιατί είναι ύβρεις. Δεν δικαιούστε να παίρνετε αποφάσεις που υπερβαίνουν τα όρια της εντολής που πήρατε από τον ελληνικό λαό από τον οποίο σήμερα οφείλετε να ζητήσετε την κρίση του”, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Oμιλία Γ. Καρατζαφέρη

«Αυτά που πήραμε ως Ελλάδα είναι θετικά. Το θέμα που μπαίνει, είναι αυτός ο νέος βατήρας: Θα μπορέσει η κυβέρνηση που έρχεται να το διεκπεραιώσει – να διαχειριστεί αυτή τη νέα ευκαιρία;» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τις αποφάσεις του άτυπου ευρωπαϊκού συμβουλίου της 11ης Μαρτίου.

Ο κ. Καρατζαφέρης, ζήτησε στο πλαίσιο αυτό, ομοψυχία του πολιτικού κόσμου, «να πάνε στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Μαρτίου και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί με το αεροπλάνο του Παπανδρέου, για να δείξουμε πως το “διαίρει και βασίλευε“ δεν υφίσταται».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο δικός μας κάνει τη λαγούδα ο Καρατζαφέρης θα είναι ο αρσενικός λαγός.

ο δεξιος είπε...

ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΕ...ΕΤΣΙ ,ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ