slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σιβυλλική δήλωση Αντώναρου για τη συμμετοχή Κ. Καραμανλή στις προσεχείς εκλογές



Νέες συζητήσεις για το πολιτικό μέλλον του τέως πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή προκάλεσε η χθεσινή υπεκφυγή του κ. Ευάγγελου Αντώναρου να τοποθετηθεί στο ερώτημα εάν ο κ. Καραμανλής θα είναι βουλευτής και μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν. «Μα, γιατί να μιλάμε για κάτι θεωρητικό; Ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές; Ο πρωθυπουργός χθες είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Μέχρι τότε, ο δρόμος είναι μακρύς» σημείωσε (99,5) ο στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή, ο οποίος σε
σε άλλη ερώτηση για το εάν έχει κλείσει ο πολιτικός κύκλος του τέως πρωθυπουργού, επεχείρησε να κλείσει κάθε σενάριο επιστροφής του κ. Καραμανλή σε ηγετική θέση στο κόμμα: «ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής της Ν. Δ., όπως ήταν τα τελευταία 21 – 22 χρόνια, στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Και εκεί θα μείνει. Εχει εκλεγεί βουλευτής για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αντώναρος, ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει μεταβάλει στάση ως προς τη σκοπιμότητα μιας δημόσιας παρέμβασής του, ενώ σαφώς αρνητική υπήρξε, για άλλη μία φορά, η στάση του κ. Αντώναρου στα σενάρια περί ανάδειξης του κ. Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας: «Ας τα αφήσουμε αυτά, όποιος ξέρει τον κ. Καραμανλή μπορεί να δώσει απάντηση».

Σε προφανή, πάντως, αντιστοίχηση με τον προηγούμενο ρόλο του, ο κ. Αντώναρος εξέδωσε χθες μία σκληρή ανακοίνωση, στον απόηχο όσων είπε ο πρωθυπουργός στην Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «μοιραίο» για τη χώρα τον κ. Παπανδρέου. «Παραπλάνησε τους Ελληνες εκβιάζοντας εκλογές και διαβεβαιώνοντας ότι λεφτά υπάρχουν» σημείωσε ο κ. Αντώναρος, προσθέτοντας πως ο κ. Παπανδρέου «θα περάσει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός που βύθισε τη χώρα στην υπανάπτυξη, την ύφεση, την ανεργία, την κοινωνική ένταση».
http://citizengr.wordpress.com/
ΠΗΓΗ http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_16/03/2011_436003

Σχόλιο μας – από ότι φαίνεται ο Κώστας Καραμανλής δεν σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα από την πολιτική ζωή του τόπου. Αυτό φάνηκε και από τις έντονες αντιδράσεις στην πρόταση για να είναι κάποια στιγμή προτεινόμενος πρόεδρος της δημοκρατίας από τη ΝΔ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μη μας το κάνεις και τι θα γίνουμε αν σε χάσουμε;