slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μήνυμα του Υφυπουργού, κ. Παναγιώτη Ρήγα, για τη Διεθνή ημέρα της γυναίκας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 
ΚΑΙ  ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤIΚΟΤΗΤΑΣ
 
Αθήνα, 4 Μαρτίου 2011
 
Η βάση του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας δεν είναι η διαφορετικότητά της, αλλά η τιμή και αναγνώριση των πολύχρονων αγώνων, που έδωσαν και δίνουν οι γυναίκες για να κατακτήσουν αυτονόητα δικαιώματα και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους και, κατ' επέκταση, της οικογένειάς τους, αφού αυτές είναι το στήριγμά της.
 
Όσα κατακτώνται με τους γυναικείους αγώνες δεν αφορούν αποκλειστικά τις γυναίκες και το προσωπικό τους όφελος, αλλά μεταλαμπαδεύονται σε όλη την οικογένεια και μας αφορούν όλους.
 
Ένας αγώνας πάντα επίκαιρος
Παρά τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει, ο αγώνας των γυναικών παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ. Δεν έχει χάσει το μεγάλο ιδεολογικό και πολιτικό του νόημα για την εξάλειψη των φαινομένων φυλετικού ρατσισμού και κακοποίησης, εξαιρετικά συνηθισμένα σε χώρες του τρίτου κόσμου.
 
Χρονικά, ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας, στην αρχή της Άνοιξης, συμβολίζει στο πρόσωπό της την πηγή της δημιουργίας, της ζωής και της  ευφορίας. 
 
Με αφορμή αυτή τη διεθνή επέτειο, συμπαραστεκόμαστε στη γυναίκα που αγωνίζεται καθημερινά, τη γυναίκα που διεκδικεί και κατακτά ρόλο πρωταγωνιστικό, γιατί αυτός της αξίζει.
 

1 σχόλιο:

Ναξιώτης είπε...

Ότι γράφω για τον Παπαμανώλη ισχύει και για σένα Ρήγα. Άφησε τις σαχλαμάρες με τα δελτία τύπου και ασχολήσου με τα σοβαρά θέματα των Κυκλάδων. Αυτά είναι συντηρητικές παλαιοκομματικές και πεθαμένες νοοτροπίες. Δεν μας εκφράζουν ιδεολογικά αυτές οι μπούρδες.