slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ρητή διαβεβαίωση Γ. Παπακωνσταντίνου στον Περιφερειάρχη: «Δεν καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ»

«Δεν καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ».Όταν  το λέει Παπακωνσταντίνου  εμείς τώρα τι πρέπει να  ανησυχούμε λιγότερο η περισσότερο....

Τη ρητή και κατηγορηματική διαβεβαίωση του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι «δεν υπάρχει θέμα και καμία πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου» απέσπασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.



map1

Η δεσμευτική δήλωση του υπουργού έγινε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν μαζί του όλοι Περιφερειάρχες, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

 

Ενώπιον όλων των συναδέλφων του, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, ο κ. Μαχαιρίδης έθεσε το θέμα ενδεχόμενης κατάργησης του ειδικού καθεστώτος που ισχύει στα νησιά, που εμφανίζεται ως σενάριο τις τελευταίες ημέρες, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να επιμένει στη διάψευσή του.

 

Προκειμένου μάλιστα ο Υπουργός να τεκμηριώσει τη θέση του, επικαλέστηκε, πέραν όλων των άλλων, και αναλογιστική μελέτη σύμφωνα με την οποία τα οικονομικά οφέλη για τα κρατικά ταμεία δεν θα ήταν τόσο σημαντικά στην υποτιθέμενη περίπτωση κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

 

Το θέμα επανήλθε για δεύτερη φορά προς συζήτηση στη σημερινή συνάντηση, όταν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ζήτησε τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ για την περιοχή του.

Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς, τόσο στα Ιόνια Νησιά όσο και στα νησιά του Αιγαίου. 

1 σχόλιο:

ο δεξιος είπε...

ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΜΕΝΕΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ