slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μ Κεφαλογιάννης σήμερα στη Βουλή για τους ημιυπαίθριους και την Κυβέρνηση αλαλούμ

Είναι σοβαρή Κυβέρνηση αυτή; Σε ένα νομοθέτημα το 2010, το νομοθέτημα 3843 για τους ημιυπαίθριους, που έχει τις υπογραφές του μισού Υπουργικού Συμβουλίου και του Υπουργείου των Εσωτερικών και βγάζει ένα νόμο, ο οποίος λέει συγκεκριμένα πράγματα:

Απαλλάσσει από εισφορές, απαλλάσσει από φόρο ακίνητης περιουσίας, από τέλη φωτισμού, από οτιδήποτε άλλο και βγαίνει μια εγκύκλιος, που η εγκύκλιος δεν μπορεί να έχει ισχύ νόμου, να αναιρέσει το νόμο; Μα, ο Υπουργός των Εξωτερικών δεν είχε υπογράψει το συγκεκριμένο νόμο;

Ασφαλώς και τον είχε υπογράψει, αφού είχε διατάξεις. Και έρχεται ο αρμόδιος Υπουργός στη Βουλή λαχανιασμένος, αγχωμένος, να πάρει πίσω και αυτήν την εγκύκλιο. Είναι αυτή κυβέρνηση; Μπορούμε να εμπιστευτούμε εμείς αυτήν την Κυβέρνηση ότι μπορεί να πάει την Ελλάδα, σε αυτήν τη φουρτούνα την οποία αντιμετωπίζουμε ως χώρα και διεθνώς και ως οικονομία, σε ήσυχα λιμάνια;

Μας ανησυχείτε πραγματικά. Αν έχετε χάσει το μπούσουλα, αν έχετε χάσει τον προσανατολισμό σας, αν θέλετε να παίζετε με τις εκλογές ή όχι, εμείς σας λέμε, κύριοι συνάδελφοι, ότι τις εκλογές δεν τις φοβόμαστε. Όποτε και να γίνουν είναι καλοδεχούμενες. Ούτε πιστεύω ότι η Κυβέρνηση το έχει στο μυαλό της.

Όμως με μια τέτοια Κυβέρνηση, σε τέτοια σύγχυση, φοβούμαι ότι μπορεί να έχουμε εκλογές από τυχαίο γεγονός. Αυτό να το ξέρετε οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ. Μην βαυκαλίζεστε για τη λίστα. Εσείς έχετε το πρόβλημα. Εμείς είμαστε σε ανοδική πορεία. Εσείς είστε σε καθοδική. Οι μισοί από εσάς δεν θα είναι Βουλευτές. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα είναι όλα μέσα στη Βουλή και θα είναι και ενισχυμένα και κυρίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση που θα είναι πρώτο κόμμα. Αυτό είναι το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: