slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοτική Οργάνωση Ν.Δημοκρατίας Σαντορίνης: Η ακύρωση του έργου Νέου Λιμένα Θήρας δεν οφείλεται σε λόγους περιβαλλοντικούς ,αλλά εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα.

ΤΗΛ:22860-33540                                     ΘΗΡΑ: 22/2/2011

ΦΑΞ:22860-31351                                                 ΠΡΟΣ

ΚΙΝ:6946448471                                          κ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

e-mail: info@ndsantorinis.gr          ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

http: //www.ndsantorinis.gr              ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ        

Κ. Κόκκινε


Προ ημερών οι Θηραίοι πολίτες με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το έργο του Νέου εμπορικού Λιμένα Θήρας στη θέση Βλυχάδα ακυρώνεται διότι , δεν εγκρίνεται τάχα η περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Η απογοήτευση μας είναι μεγάλη διότι η θέση είχε οριοθετηθεί από αρμόδια Υπηρεσία κατόπι επιστημονικής επιτόπιας έρευνας και είχε γίνει αποδεκτή από όλους τους φορείς του νησιού.

Η μελέτη του έργου είχε χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με 2.500.000 ευρώ και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε δεσμεύσει 20.0000.000 ευρώ από το πρόγραμμα <<ενίσχυσης  Προσπελασιμότητας >> του ΕΣΠΑ για την εκτέλεση του.

Οι Θηραίοι δεν πειθόμεθα ότι η ακύρωση του έργου οφείλεται σε λόγους περιβαλλοντικούς ,αλλά ότι τα κίνητρα είναι άλλα ,εξυπηρετούν και οικονομικά συμφέροντα. Η Θήρα προσφέρει πολλά στα κρατικά ταμεία και έχει απαίτηση να γίνονται έργα υποδομής.

 Κατόπιν αυτών,  η Δημοτική Οργάνωση της Ν.Δ Θήρας ζητά από τη Μείζονα Αντιπολίτευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να  θέσει το ζήτημα αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο , να τονίσει την επιτακτική ανάγκη κατασκευής σύγχρονου και ασφαλούς από τα φυσικά φαινόμενα  λιμένα στη θέση Βλυχάδα Θήρας.

  

-Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 ΗΛΙΑΣ ΠΕΛΕΚΗΣ

            

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παλικαράκι όταν πάρετε χαμπάρι τι σημαίνει έγκριση περιβαλλοντικών κλπ όρων για την εκτέλεση τέτοιων έργων τότε να βγάζετε βανακοινώσεις. Ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να παρέμβει σε αυτές τις περιπτώσεις. Μη γίνεστε λοιπόν ρεζίλι.