slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΔ

-Η ΝΔ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ

ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

 

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ 2007-2013

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ κος Χαράλαμπος Κόκκινος, μίλησε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε στις 19/2/2011 στα νέα γραφεία του κόμματος.

Στην τοποθέτησή του ο κος Κόκκινος αναφέρθηκε:

α) Στην μεταστροφή του πολιτικού κλίματος όπου το κυβερνόν κόμμα καθημερινά βλέπει την εκλογική του δύναμη να συρρικνώνεται ενώ η ΝΔ συσπειρώνει τις δυνάμεις της. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ότι η διαφορά των δύο κομμάτων κυμαίνεται από 1-3  μονάδες όταν πέρυσι τέτοια εποχή έφθανε τις 13 μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε ότι απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και καθαρός πολιτικός λόγος για να φέρουμε και πάλι την ελπίδα στο λαό μας.

β) Στις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές με την ακρίβεια, την ανεργία και την ύφεση να «καλπάζουν» και να δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή.

γ) Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που βλέπουν  ότι επί ημερών του ΠΑΣΟΚ τα εισοδήματά τους εξανεμίζονται , καταπατώνται εργασιακές κατακτήσεις ετών και οδηγούνται σε εργασιακό μεσαίωνα.

δ) Στη αποτυχία του «Καλλικράτη» που με βαρύγδουπες δηλώσεις διαφήμιζε στο παρελθόν η κυβέρνηση. Η απουσία επαρκών οικονομικών πόρων και το ασαφές θεσμικό πλαίσιο δημιουργούν ένα «ασφυκτικό» περιβάλλον  για την αυτοδιοίκηση.

ε) Για την απουσία νησιωτικών πολιτικών με την αύξηση του ΦΠΑ «επί των θυρών»,την απουσία οργανωμένης προβολής του τουριστικού μας προϊόντος, οι καταστροφές που άφησε πίσω της η πρόσφατη θεομηνία στα νησιά μας και τα προβλήματα της καθημερινότητας, ιδιαίτερα στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας.

στ) Στην «πολιτική απάτη» της διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2007-2013 από τους κυβερνώντες και την «εικονική» πραγματικότητα που εμφανίζει η «απορρόφηση» του προγράμματος στο οποίο μεταφέρθηκαν έργα και δράσεις της περιόδου 2007-2009 (δηλ. του Γ' ΚΠΣ επί ΝΔ) και το ΠΑΣΟΚ το έχει οδηγήσει στην 17η θέση ενώ το 2009 ήταν στην 5η θέση στην Ε.Ε.

 

   

 

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κουράγιο ανύπαρκτε επισκέπτη του Αιγαίου. Είναι ζήτημα αν σε ξέρει το 10% των κατοίκων για τον απλούστατο λόγο ότι 5 χρόνια δεν έκανες τίποτα, εκτός από τα εγκαίνια έργων του ΠΑΣΟΚ που ολοκληρώθηκαν στη δική σου περίοδο. Δεν μπορούσες και να ήθελες να τα σταματήσεις. Τώρα μπορείς να λες ότι θες, ποιος σε πιστεύει.

Ο ΔΕΞΙΟΣ είπε...

τωρα εκανες παλι το λαθος ΠΑΣΟΚΟΡΑΓΙΑ .και εγωβ που δεν θελω να τον βλεπω με αναγκαζεις να τον υπερασπιστω,για πες κανενα εργο του θασοκ που εγκαινιασε

Συριανός είπε...

Βρε τον Κοκκινούλη μιλάει για το ΕΣΠΑ ο αθεόφοβος. Μα όταν για τρία χρόνια (2007,8,9) είχε απορροφήσει μόνο το 7% των πόρων μιλάει επειδή λέει μέσα στο 2010 απορροφήθηκε μόνο το 15%. Μα ο αθεόφοβος σε ποιους απευθύνεται σε κάφρους και άσχετους;