slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με ΘΑ και ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ δεν έρχεται ανάπτυξη κύριε Ρήγα μου



Λύσεις μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας με "ενέσεις" αναπτυξιακής δραστηριότητας αναζητεί η κυβέρνηση όπως επιβεβαίωσε ο Π. Ρήγας.

Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε ότι "η λιτότητα χρειάζεται αναπτυξιακό αντίβαρο" το οποίο, όπως σημείωσε, θα επιτευχθεί μέσα από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης προκειμένου να πέσει "στοχευμένα" χρήμα στην αγορά.
Ο Π. Ρήγας έδωσε έμφαση στη νέα φιλοσοφία που επιχειρεί να εισάγει στις επενδύσεις ο νέος αναπτυξίακός νόμος που για το 2011 προβλέπει κονδύλια ύψους 4 δις ευρώ. Δεσμεύθηκε επίσης ότι τα σχέδια επενδύσεων που θα υποβάλλονται δυο φορές τον χρόνο (Απρίλιο και Οκτώβριο) θα εξετάζονται μέσα σε διάστημα 6 μηνών.
Ο υφυπουργός Άνάπτυξης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί χώρες όπως τα Σκόπια και η Βουλγαρία σε επίπεδο αμοιβών αλλά πρέπει να εκμεταλλευτεί τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα δημιουργώντας ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον μακριά από στρεβλώσεις και ανασφάλειες για τον εν δυνάμει επενδυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: