slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αρνητική η ψήφος του Περιφερειάρχη στην αποδρομολόγηση των πλοίων

Συνάντηση του κ. Γ. Μαχαιρίδη με το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Αντίθετος σε κάθε αποδρομολόγηση πλοίου ήταν ο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη χθεσινή (15/2) συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), ψηφίζοντας …



«όχι» στη σχετική πρόταση, όπως και στη μείωση των δρομολογίων, από τέσσερα σε τρία, από και προς την Κάρπαθο.

Αιτιολογώντας την αρνητική του ψήφο, ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε πως η Πολιτεία οφείλει να αναζητεί και να εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους, ενώ σε ό, τι αφορά στους πλοιοκτήτες τόνισε, ότι μπορεί να αναγνωρίζει τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν, όμως «είναι άδικο, την ώρα που καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες προσέλκυσης των επισκεπτών στα νησιά μας, να μειώνονται τα δρομολόγια».

Πρότεινε μάλιστα, σε μια επόμενη συνεδρίασή του, το ΣΑΣ να ασχοληθεί σοβαρά με τον ακτοπλοϊκό χάρτη του Αιγαίου.

«Συνεργάτες μας
τα Επιμελητήρια»

ΣΗΜΕΡΑ (Τετάρτη), ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης συναντήθηκε στη Σύρο με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Πουσσαίου και Τζώρτζη Μακριωνίτη.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και η κοινή βούληση για συνεργασία σε πολλούς τομείς, ενθαρρύνοντας πρωτοβουλίες και δομές, όπως το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (KETA) Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Μαχαιρίδης ενημέρωσε τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, όπως και για την προοπτική δημιουργίας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων για την αγροτική ανάπτυξη των νησιών μας, σε σχέση πάντα με τον συνολικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας.


«Σε αυτές τις πρωτοβουλίες, τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου θα είναι συνεργάτες μας» είπε ο κ. Μαχαιρίδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη διάθεση συμπόρευσης από τους παραγωγικούς φορείς των νησιών μας.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης είχε συνεργασία με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε, με αντικείμενο τις μελέτες που πρέπει να προωθηθούν άμεσα, απαιτώντας να δοθεί προτεραιότητα στα μικρά νησιά και σε έργα περιβάλλοντος, τα οποία να αφορούν στο τρίπτυχο «νερά, λύματα, απορρίμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: