slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΔΡΑΝΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ


Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μετέβη στην Άνδρο όπου περιόδευσε στο νησί συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Λοτσάρη Δημήτρη και κ. Κουκά Κώστα αλλά και από στελέχη του συνδυασμού κ. Δαλέζιο Ιωάννη και κ. Λώλο Αθανάσιο.



Κατά την παρουσία του στο νησί επισκέφθηκε τους οδικούς άξονες και τη «χωματερή» του νησιού που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία. Η διαδικασία καταγραφής των ζημιών ολοκληρώθηκε και απαιτούνται άμεσες χρηματοδοτήσεις και παρεμβάσεις.

Τεράστια οικολογική καταστροφή απειλεί την Άνδρο εάν δεν πραγματοποιηθούν άμεσα ενέργειες αποκατάστασης της υπάρχουσας «χωματερής» διότι υπάρχει κίνδυνος τα απορρίμματα να πέσουν στον επικείμενο θαλάσσιο χώρο ενώ είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός καινούριου βιώσιμου χώρου για τα απορρίμματα του νησιού. Μελέτες υπάρχουν και πόροι μπορεί να αντληθούν από το ΕΣΠΑ (2007-2013).



Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού, παρουσία του Δημάρχου κ. Γληνού Ιωάννη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Σουσούδη Θεοδόση, διατυπώθηκαν ανησυχίες για την πληγείσα «χωματερή» του νησιού και το πρόβλημα μεταφοράς των απορριμμάτων μέχρι την ανασύστασή της.

Επίσης καταγράφηκε η ελλιπής χρηματοδότηση των ΟΤΑ από την κυβέρνηση και το «βίαιο» σταμάτημα δέκα (10) αναπτυξιακών έργων του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ λόγω αναστολής του προγράμματος και μη δημιουργίας καινούριου από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τόσο στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες όσο και στους πολίτες του νησιού, με τους οποίους ήρθε σε επαφή, ο κ. Κόκκινος τόνισε ότι η παράταξή του θα ασκήσει πίεση ώστε η κυβέρνηση να σταματήσει να αδρανεί και να παρέμβει άμεσα δίνοντας τις απαιτούμενες λύσεις.



Αύριο Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου ο κ. Κόκκινος θα βρίσκεται στη Ρόδο όπου θα συμμετέχει στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ.

Στις 13.00 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης κ. Στάθη Κουσουρνά και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο νησί όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς, αυτοδιοικητικούς παράγοντες και πολίτες του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: