slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανησυχία Σαμαρά για το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης

http://www.skai.gr/files/temp/C376E906E4DAA7758D892ECCB286F9F3.jpgΈτοιμος για εκλογές, αλλά και εξαιρετικά ανήσυχος για ενδεχόμενη σοβαρή κοινωνική έκρηξη λόγω των εντεινόμενων προβλημάτων που προκαλεί η ύφεση στους πολίτες, εμφανίστηκε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Σε συζήτηση που είχε στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση του νέου εμβλήματος της ΝΔ, στα νέα γραφεία του κόμματός του στην οδό Συγγρού, ο κ. Σαμαράς απέφυγε να προσυπογράψει ανοικτά τις εκτιμήσεις πολλών επιτελών του ότι η πολιτική ατμόσφαιρα μυρίζει εκλογές.

Αν και άφησε να εννοηθεί ότι πολλές από τις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κατατείνουν σε αυτό, περιορίστηκε να τονίσει ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τις προθέσεις του Γ. Παπανδρέου.

Ο αρχηγός της ΝΔ προανήγγειλε σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση πλην της οικονομίας, για τα ζητήματα της διαφάνειας και του εκλογικού νόμου, επαναλαμβάνοντας την πλήρη αντίθεσή του στη διευρυμένη λίστα, που φέρεται να προωθεί μέσω του «γερμανικού συστήματος» το Μέγαρο Μαξίμου. Εκτίμηση του κ. Σαμαρά είναι ότι οι πρωθυπουργικοί χειρισμοί έχουν στόχο τον εγκλωβισμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και, φυσικά, των πολιτών.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τις πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου περί διαφάνειας, χαρακτηρίζοντάς τες ως «επικοινωνιακά παίγνια». Υπενθύμισε την, υπό τον Κάρολο Παπούλια, συνάντηση των πολιτικών αρχηγών γι’ αυτό το ζήτημα προ έτους και τις δεσμεύσεις περί διακομματικής συνεννόησης που είχε αναλάβει τότε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας πως «ένα πολυκομματικό θέμα, πραξικοπηματικά γίνεται μονοκομματικό». Μάλιστα, υπενθύμισε πως στην εν λόγω συνάντηση ο κ. Παπανδρέου είχε συμφωνήσει να διερευνηθεί και το θέμα του Χρηματιστηρίου, το οποίο και θα επαναφέρει στο προσκήνιο η Ν.Δ. Παρά ταύτα, και μιλώντας ειδικότερα για το σκάνδαλο Siemens, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για ελευθερία των βουλευτών του κόμματος, χαρακτηρίζοντας ως γελοίες όποιες αναφορές περί προσπάθειας συμψηφισμού.

Δήλωση Σαμαρά για το νέο έμβλημα της ΝΔ
«Κατανοώ ότι για τα στελέχη ενός κόμματος έχει κάποια σημασία η σημειολογία και ως εκ τούτου, είναι λογικό να ανταλλάσσουν απόψεις αν τους άρεσε ή δεν τους άρεσε το νέο έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας . Από εκεί και πέρα, το να συζητάμε και να αναλύουμε τι σηματοδοτεί και τι όχι ένα λογότυπο, το βρίσκω ανεπίτρεπτα εξεζητημένο για την εποχή που διανύουμε. Τη μετάβαση από μία εποχή σε μία άλλη την σηματοδοτούν οι πολιτικές, οι προτάσεις και οι συμπεριφορές, όχι τα λογότυπα! Πολύ περισσότερο σήμερα που τα προβλήματα είναι πρωτόγνωρα και οι απαιτήσεις εξαιρετικά πιεστικές! Ο κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια να απασχολήσει το μυαλό του με τέτοια θέματα σε τέτοιες εποχές! Περιμένει άλλου είδους σήματα! Ένα σήμα, για παράδειγμα, ότι κάτι άλλαξε στη νοοτροπία του κόμματος σε σχέση με τις τυχόν ευθύνες στελεχών του για υποθέσεις σκανδάλων, όπως η κραυγαλέα της Siemens. Και αυτό το σήμα, νομίζω ότι δεν το πήρε!»
Από Δεξί Εξτρέμ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για φαντάσου να δείνουν και μαθήματα διαφάνειας. Δεν κάνανε καμιά εξεταστική, φεύγανε από τη Βουλή για να μη συζητηθούν, έκλεισαν τη Βουλή για να παραγραφούν τα αδικήματα και έχουν το θράσος να μειλούν για ηθική και διαφάνεια. Ούστ να χαθείτε κοματικά ρεμάλια και ρετάλια.

Απεραθήτισα είπε...

Πρέπει να είναι πολύ γλύκα αυτό το Φιλοτίτικο δεξί εξτρέμ. Τον βλέπουν οι γυναίκες και παθαίνουν πλάκα. Τύφλα να έχει ο Ρουβάς. Έτσι τυχαία τον έχει δίπλα του ο κ. Βρούτσης.