slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την επέκταση των ΑΟΖ ζήτησε από την Κυβέρνηση ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSb_pjqi8zxm3unXeQdcw1GRbNgcxEaEoXluwlJqfsomnWr7XyM3AΤην επέκταση των ΑΟΖ ζήτησε από την Κυβέρνηση ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης που στην ομιλία του στην βουλή σε επίκαιρη ερώτηση τη ΝΔ για τo θέμα αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στον αρμόδιο Υπουργό:

Κύριε Υπουργέ, θα προχωρήσετε στην επέκταση των ΑΟΖ; Θα κάνετε δηλαδή, αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής της ενδοχώρας που υπάρχει μέσα στη θάλασσα κάτω από την Κρήτη;

Θα συνδέσετε τα σύνορά μας με την Κύπρο; Το έκανε η Κύπρος με το Ισραήλ. Είχατε το κουράγιο να το θέσετε στον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ που με πολλές τιμές συναντήσατε αυτές τις μέρες ή κυριάρχησε στην πολιτική σας και στη δοσολογία σας οι εναγκαλισμοί με τον κ. Ερντογάν; Έχετε τη δύναμη, έχετε το ψυχικό σθένος, έχετε την πολιτική απόφαση να μην υποκύψετε στις πιέσεις της Τουρκίας να μην έχει το Καστελόριζο οικονομική ζώνη; Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Και αν αυτά είναι αλήθεια μπορεί η Ελλάδα να προσθέσει πλούτο.

Ο κ. Παπανδρέου είπε στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η κτηματική περιουσία του δημοσίου είναι 270 δισεκατομμύρια. Προσωπικά πολύ αμφιβάλλω. Θα το επιθυμούσα, θα το ήθελα αλλά δεν το πιστεύω. Αλλά εσείς παίζετε με τα νούμερα. Όχι η Αντιπολίτευση. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε είναι το αυτονόητο. Αυτό που κάνει οποιοδήποτε κράτος, αυτό που κάνει οποιαδήποτε επιχείρηση, αυτό που κάνει οποιοσδήποτε πολίτης, οποιαδήποτε οικογένεια, οποιαδήποτε οικονομική μονάδα. Με το δημόσιο που κουτσαίνει με τα προβλήματα που έχει ποτέ δεν θα μπορέσετε να δείτε ποια είναι η περιουσία. Βρείτε ένα ριζοσπαστικό τρόπο μέσα από διεθνείς αξιόπιστους οίκους και οργανισμούς, δείτε την κρατική περιουσία, ξεκαθαρίστε την και αξιοποιείστε την.

1 σχόλιο:

Παραταξιακός είπε...

Γιατί βρε διαχειριστή κόβεις τις αναρτήσεις. Γράψαμε δυο λόγια για τον Ανεγ-Κεφαλογιάννη που το έπαιζε και με τη Ντόρα και με τον Δικό σας και τα μαζέψατε. Γιατί βρε παιδιά είναι συμπαθητικούλης και κάποτε στα συνέδρια μας τον ψήφιζα κιόλας.