slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΕ ΚΩ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΕΝΤΟΝΟΣ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΣΤΑ…ΑΖΗΤΗΤΑ

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κος Χαράλαμπος Κόκκινος, πραγματοποίησε το χρονικό διάστημα 16-18 Ιανουαρίου 2011 περιοδεία σε Κω και Κάλυμνο.

●Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου παρευρέθηκε στην…


κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Κω , που είχε ως κενρικό ομιλητή τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κο Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Κατά το χαιρετισμό που απεύθυνε ο κος Κόκκινος αναφέρθηκε στην απουσία αναπτυξιακών δράσεων και νησιωτικών πολιτικών που οδηγούν στην οπισθοδρόμηση και τον μαρασμό τα νησιά μας. Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έγιναν στο νησί την χρονική περίοδο 2004-2009 που ο προϋπολογισμός ξεπέρασε τα 80 εκ. ευρώ (ΧΥΤΑ Κω, επέκταση βιολογικού Κω, Λιμενικά έργα στην Κω και στην Καρδάμαινα, Οδικά έργα και σχολικά κτίρια και το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας το οποίο αν και παραδόθηκε πλήρως εξοπλισμένο το 2009, δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα).
Τέλος κατέθεσε τον προβληματισμό του για την αποτελεσματική εφαρμογή του «Καλλικράτη» αλλά και τα δυσβάστακτα και αντιλαϊκά μέτρα που καθημερινά «φορτώνει» στις πλάτες του ελληνικού λαού η κυβέρνηση.
Κατά την παραμονή του στην Κω είχε συνάντηση με το δήμαρχο του νησιού κο Καϊσερλη στο δημαρχείο της πόλης και είχε σύσκεψη με τα στελέχη του περιφερειακού συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» της περιφερειακής ενότητας Κω-Νισύρου και είχε συναντήσεις και συνομίλησε με κατοίκους και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του νησιού.
●Στην Κάλυμνο επισκέφθηκε τον δήμαρχο του νησιού κο Διακομιχάλη και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κο Γαλιμιτάκη και ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό των λιμενικών έργων στο νησί.
Τέλος πραγματοποίησε σύσκεψη των στελεχών του συνδυασμού στην Κάλυμνο και έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.
Στις συναντήσεις και στις δηλώσεις του κος Κόκκινος δήλωσε συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε προσπάθεια των παραγωγικών φορέων και της αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη της περιοχής και την επίλυση των προβλημάτων και διαβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», υπηρετώντας το θεσμικό του ρόλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, αλλά και ο ίδιος προσωπικά από την αυτοδιοικητική του θέση, τη θέση του στελέχους της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. αλλά και της γραμματείας τοπικής αυτοδιοίκησης (που πρόσφατα τοποθετήθηκε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. κο Αντώνη Σαμαρά), θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους νησιώτες αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προώθηση της ανάπτυξης και την προάσπιση των συμφερόντων των νησιωτών μας που δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: