slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θετικά μηνύματα φέρνει ο πρωτόγνωρος μαραθώνιος συναντήσεων

Προς κατάργηση ο φόρος υπέρ τρίτων στα εισιτήρια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της αντιπροσωπείας επαγγελματιών της Νάξου με επικεφαλής τον νέο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη και τον επίσης νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και μέλος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος Γιάννη Μαργαρίτη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Λευτέρη Στρατούρη και την πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου Σοφία Καπηνιάρη, με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη με θέμα το ακτοπλοϊκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Διαμαντίδης υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να αυξηθούν τα δρομολόγια και ανακοινώσε ότι μετά τις γιορτές θα κατατεθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα καταργεί τους φόρους υπέρ τρίτων που σήμερα επιβαρύνουν κατά 30% την τιμή του εισιτηρίου. Σχετικά με τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Κρήτη, λόγω αυξημένου κόστους, δεν πρόκειται να επαναπροκηρυχθεί.

Σειρά επαφών με εφοπλιστές

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό ο νέος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης και η αντιπροσωπεία των επαγγελματιών που τον συνόδευε ξεκίνησαν ένα πρωτόγνωρο μαραθώνιο συναντήσεων με εφοπλιστές και με όλες της ναυτιλιακές εταιρείες ώστε να εξασφαλιστεί η σύνδεση του νησιού με όσο το δυνατό περισσότερα λιμάνια. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι πρώτη φόρα που τόσο νωρίς δημοτική αρχή και φορείς της Νάξου συντονίζονται για το ακτοπλοϊκό ζήτημα. Τα μηνύματα που βγαίνουν από της μαραθώνιες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι πολύ θετικά και βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στο ενδεχόμενο την Νάξο τη νέα τουριστική περίοδο να προσεγγίζουν τουλάχιστον δυο με τρία πλοία περισσότερα σε σχέση με το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: