slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπερκομματικός και ανοιχτός ο Δήμος…

…η υπόσχεση του Μανώλη Μαργαρίτη στην ορκωμοσία των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου

Στο κατάμεστο από τους πολίτες συγγενείς και φίλους των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ιακ. Καμπανέλης η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Η τελετή άρχισε με αγιασμό που πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος.

Στην ορκωμοσία παρέστησαν επίσης ο Έπαρχος Νάξου Βασίλης Κορρές, πρώην Δήμαρχοι, οι επικεφαλής των Αστυνομικών διευθύνσεων Νάξου και Δρυμαλίας, του Λιμεναρχείου Νάξου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου και εκπρόσωποι φορέων.






Χαιρετισμούς απηύθυναν ο νέος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης όπου ευχαρίστησε όλους τους δημότες του ενιαίου Δήμου και υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να φτάσει η Νάξος στην θέση που της αξίζει. «Δανειστήκαμε αυτό τον τόπο από τους γονείς μας και οφείλουμε να τον παραδώσουμε όσο πιο καλύτερο γίνεται στα παιδιά μας», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μαργαρίτης ανέλυσε του άξονες πάνω στους οποίους θα ασκήσει τα διοικητικά του καθήκοντα και θα εφαρμόσει την πολιτική του (δικαιοσύνη, δημοκρατία, αξιοκρατία, κ.τ.λ.) και κάλεσε την απερχόμενη δημοτική αρχή να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σ' αυτήν την προσπάθεια. Τόνισε μάλιστα ότι θέλει ο Δήμος να είναι υπερκομματικός και ανοιχτός για όλους τους πολίτες, να αξιοποιείται κάθε πολίτης, κάθε ιδέα, και άποψη. Κλείνοντας μίλησε και για το ήθος και τον χαρακτήρα που απαιτείται να έχει ο κάτοχος ενός τέτοιου αξιώματος, συνοψίζοντας τα μέσα σ' ένα Απεραθίτικο κοτσάκι που είχε γράψει πριν 35 χρόνια ο Τσικαλαδονικόλας(θείος του δήμαρχου) για τον αδερφό του Τοτόμη που είχε εκλεγεί τότε πρόεδρος Απειράνθου.

«Ξέρεις το νέο αξίωμα
ήντα προσόντα θέλει,
φρόνηση, μπέσα, υπομονή,
δουλειά και γλώσσα μέλι».

Ο απερχόμενος δήμαρχος Δρυμαλίας Γιάννης Μπαρδάνης από την πλευρά του παρουσίασε την κατάσταση των υπηρεσιών του σημερινού δήμου Δρυμαλίας που πλέον θα υπαχθούν στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Εκ μέρους του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου μήνυμα προς το νέο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Καπηνιάρη.

Ο απελθών δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης από την μείζονα αντιπολίτευση, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» και δημοτική σύμβουλος Ευδοκία Ψαρρά και η επικεφαλής της Εναλλακτικής Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα νησιά μας» και δημοτική σύμβουλος Θέκλα Κίζη από την ελάσσονα μειοψηφία δεν θέλησαν να απευθύνουν μήνυμα κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους μπουφές με πλούσια εδέσματα (λόγω των ημερών υπήρχαν και αρκετά νηστίσιμα) που είχε ετοιμάσει ο σεφ κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος. Κάποιοι βιαστικοί μάλιστα, όπως γίνεται συνήθως, είχαν ξεκινήσει να τσιμπολογούν πριν την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας.





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιταρά ωραία σκατόφατσα έχεις δεν τρέχει τίποτα απλά έχασες την κουτάλα.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα… Μιας και είναι ημέρες αγάπης ακόμα και στους Αντι-Πασόκ του Νάξιου.. (ρίξτε και άλλο δηλητήριο, έχετε πολύ άλλωστε)