slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση του συνδυασμού "Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων"


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ
Αγαπητές συμπατριώτισσες,
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που στηρίξατε και τιμήσατε με τη ψήφο σας το ψηφοδέλτιό μας. Ευχαριστούμε και εκείνους που στάθηκαν κριτικά απέναντί μας, γιατί έτσι μάς βοηθούν να επανεκτιμήσουμε προβληματικά σημεία της πορείας και των προτάσεών μας.
Τα κύρια συμπεράσματα από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο μας, το νέο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, είναι κατά τη γνώμη μας τα εξής:
-Η αποχή(36,34%), λίγο μικρότερη σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο(38,93%), αλλά αξιοπρόσεκτη.
-Η εκπροσώπηση στο........
νέο δημοτικό συμβούλιο τεσσάρων παρατάξεων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και αποτελεί θετικό γεγονός, γιατί το εμπλουτίζει με νέες δυνάμεις που εκφράζουν ευρύ φάσμα της κοινωνίας μας και τις ανησυχίες των δημοτών μας.

-Οι απώλειες της παράταξής μας στην πόλη της Νάξου, απόρροια της πικρίας κάποιων συμπατριωτών μας για την μη έγκαιρη και επαρκή αντιμετώπιση προβλημάτων και πτυχών της καθημερινότητας.

-Η υποστήριξη του συντηρητικού ψηφοδελτίου, λόγω της δικαιολογημένης αντίδρασης κάποιων στην πολιτική συγκυρία ή λόγω της διάστασης που εκδηλώθηκε σε τοπικό επίπεδο, κάτι που δεν συσπείρωσε όλους τους ψηφοφόρους του συνδυασμού μας.

-Οι ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις και η σκόπιμη υποβάθμιση ή ο μηδενισμός του έργου μας.

Αγαπητοί μου συνδημότες,



Κάναμε μαζί έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα την πρώτη Κυριακή. Είμαστε ήδη ένα βήμα πριν την τελική νίκη, που θα είναι νίκη του λαού του Δήμου μας, νίκη των νησιών μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ως την Κυριακή, για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθειά μας, η προσπάθεια για μια νέα πορεία με όραμα και δημιουργικό οίστρο, με παραγωγικές ιδέες και πρωτοβουλίες, με σχέδιο, με θετικά αποτελέσματα για όλους τους κατοίκους και δημότες μας.

Όπως τονίζαμε και στη Διακήρυξη του συνδυασμού μας, πρέπει να συνταιριάξουμε την πείρα και τη γνώση με την καινοτομία και τη νεανική ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή, να αδράξουμε τις νέες ευκαιρίες για να ανεβάσουμε ψηλά το νέο Δήμο μας, να λύσουμε τα μικρά αλλά και τα μεγάλα προβλήματά του, με στόχο την ευημερία των κατοίκων του και την ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού του.

Ειδικά στην εποχή μας, εποχή μεγάλης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής, περιβαλλοντικής κρίσης, εποχή εφαρμογής και δοκιμασίας νέων αυτοδιοικητικών θεσμών, χρειάζεται μια Διοίκηση, ειδικότερα στην περιοχή μας, με γνώση, αποφασιστικότητα, ικανότητα και αποτελεσματικότητα, που θα δώσει προτεραιότητα στα κοινωνικά προβλήματα, στο περιβάλλον και στην αρμονική ανάπτυξη των νέων δημοτικών ενοτήτων.

Τα διακυβεύματα λοιπόν, τα στοιχήματα αυτής της εκλογικής μάχης είναι η αξιοποίηση και τροποποίηση, όπου χρειάζεται, ρυθμίσεων του «Καλλικράτη», προς όφελος των πολιτών του Δήμου μας, η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη και η αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, με ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών και της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Αγωνιζόμαστε για το μέλλον του νέου Δήμου μας, με διεκδικητική εφαρμογή των ρυθμίσεων του «Καλλικράτη», τον οποίο θεωρεί ως «αγγαρεία» ο αντίπαλός μας και δηλώνει παντού οτι «αναγκάζεται να τον εφαρμόσει», χωρίς να μάς λέει ακριβώς τι θα κάνει σχετικά στην υποθετική περίπτωση που εκλεγεί.

Αγωνιζόμαστε για τα καθημερινά αλλά και τα μεγάλα προβλήματα των νησιών μας.

Στεκόμαστε αταλάντευτα πλάι σε ό,τι προάγει το καλό του τόπου.

Είμαστε ασυμβίβαστα απέναντι σε ό,τι και σε όποιον προσβάλλει τον τόπο μας, αδέσμευτοι από κάθε είδους εξαρτήσεις και δουλείες, με ανοιχτούς ορίζοντες στον κόσμο και στην πρόοδο.

Καλούμε τους πολίτες που για πολλούς και διάφορους λόγους απείχαν από τις κάλπες των νησιών και των χωριών μας την προηγούμενη Κυριακή να επανεκτιμήσουν τη στάση τους. Τους θέλουμε κοντά μας ενεργότερα και ουσιαστικά, καθημερινά και όχι μόνο στις δημοτικές εκλογές. Με την αποχή τους θέλουν Δήμαρχο που δεν διάλεξαν, δηλαδή εκλεκτό των άλλων;

Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν άλλους συνδυασμούς να προτάξουν στην απόφασή τους για την επόμενη Κυριακή την ανάγκη κοινής προοδευτικής πορείας με ένα πολυφωνικό δημοτικό συμβούλιο, μακριά από ηγεμονισμούς και παθογένειες που δυναμιτίζουν κάθε δυνατότητα συνεργασίας.

Την επόμενη Κυριακή ξεκινάμε μια νέα πορεία για τον τόπο μας, αξιοποιώντας κάθε συμπατριώτη και δημιουργική πρόταση σε όφελος των νησιών μας.

Την επόμενη Κυριακή ξεκινάμε ένα ενδιαφέρον ταξίδι με σχέδιο, με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Όλοι μαζί για ένα νέο ξεκίνημα.

Η νίκη ανήκει στους αγέρωχους και περήφανους ανθρώπους των νησιών μας, σε όλους εσάς.


Με εκτίμηση

Νίκος Μαράκης

Δήμαρχος Νάξου

Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ......

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ. ΑΝΕΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ..ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ. ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ; ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ; ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΡΓΟ Π.Χ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ 75%. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ ΓΥΡΙΣΑΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ. Ο ΛΑΤΙΝΑΣ ΕΤΡΕΧΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΚΛΠ. ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΚΚΩΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΟ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΟΚΚΩΤΑΣ ΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ. ΗΞΕΡΕ. ΕΙΧΕ ΔΕΙ.ΤΩΡΑ ΑΣΤΟ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ. ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΑΝΟΛΗΣ. ΑΝΓΚΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ,ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ,ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΥΣ ΕΧΕΙ.ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ.
σαραντα χρονια φουρναρης

Ανώνυμος είπε...

το υπερκομματικο ψηφοδελτιο μαργαριτη θα σαρωσει και θα βγει μπροστα με 550 ψηφους. ο τσιαγκλης ο τελευταιος καλος αντιδημαρχος δεν εξελεγη. σκεφτειτε το. ηταν η γραμμη τετοια γιατι και ο τσιαγκλης οπως ο λογαρας και ο βαλλης τους ταλεγαν. ποιος θα τον αντικαταστησει; ο ..πιτταρας; χα χα. η ο καπουνης που στις περασμενες εκλογες ακουγε μαρακη και εβγαζε καντηλες; τοτε ο καπουνης σκιστηκε για να κατεβη ο λαζαρος δημαρχος. τωρα ολα μελι γαλα; Ε ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Είσαι άσχετος και μηδενιστής! Όποιος μένει έξω από πλευράς Μαράκη του πλέκεις το εγκώμιο! Πιτταράς Καραμανής Σουλής Βλησίδης και Αγγελής τώρα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό της Νάξου…

Ανώνυμος είπε...

ΜΜΜΜΜ! τώρα μάλιστα! αφού αγωνίζονται αυτοί, σωθήκαμε!
Ψευτοαριστεροί, ψευτοδεξιοί και λαμόγια με μόνο ιδανικό και αξία το χρήμα! ΣΑΠΙΛΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Aληθια οι ψευτοιδεολογοι θα συνεχιζουν να βριζουν το πασοκ η θα σκασουν;

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί μέρα με τη μέρα να εισπράτει κάτι άλλο εκτός απο καντήλια και κατάρες? Ρωτάει κανένας παπάρας γραβατάκιας πως βγάζουμε το μήνα? το νοίκι? το ΤΕΒΕ? τη ΔΕΗ με την ΕΡΤ? και πολλές άλλες παπαριές που πληρώνουμε μαλακωδώς όπως Περαίωση? Βολεμένοι χαραμοφάηδες!