slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι δήμαρχοι Δεκαβάλλας και Μαράκης και τα άλλα ανέκδοτα...

Είναι γνωστό στους πάντες ότι από τον Αύγουστο του 2010 το ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινώσει ότι στηρίζει για Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης το Γιάννη Δεκαβάλλα και για Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το Νίκο Μαράκη.

Έκπληκτοι ακούμε λοιπόν τον κ. Δεκαβάλλα να δηλώνει ανεξάρτητος, πως περίπου δεν έχει καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ, και ότι από μόνο του το τελευταίο έσπευσε να τον στηρίξει δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Ο κ. Δεκαβάλλας προκαλεί τη νοημοσύνη όλων, άλλα πρωτίστως των Συριανών, όταν λέει ότι με τις ίδιες προϋποθέσεις, δηλαδή χωρίς την παραμικρή συναλλαγή από τον ίδιο και το συνδυασμό του, άλλα με μοναδικό μέλημα την ανάπτυξη του νησιού, θα έκανε αποδεκτή τη στήριξη οποιουδήποτε δημοκρατικού κόμματος, πολιτικού φορέα ή μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ακούμε στα ερτζιανά της Νάξου τον υποψήφιο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκο Μαράκη να δηλώνει, άκουσον - άκουσον «ανεξάρτητος», πέρα και πάνω από κόμματα και κομματικές δεσμεύσεις.

Εύλογα τα ερωτηματικά κάθε ανύποπτου πολίτη γι’ αυτή τη μικροπολιτική ψηφοθηρική δήλωση των υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι ενόψει της επερχόμενης μνημονικής ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ, αποποιούνται της κομματικής τους ταυτότητας και αυτοχρίζοται «ανεξάρτητοι» (στην Ελλάδα ως γνωστόν είσαι ό,τι δηλώσεις). Μοναδικό τους επιχείρημα, το ότι ηγούνται δήθεν πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου επειδή χρησιμοποίησαν ως νεροκουβαλητές…
στα ψηφοδέλτια τους κάποια δεξιά στελέχη, στα οποία προσέφεραν ως αντάλλαγμα θέσεις κι αξιώματα.
Στην πραγματικότητα και οι δυο αποκρύπτουν το γεγονός ότι αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο του συστήματος εξουσίας του ΠΑΣΟΚ σε Σύρο και Νάξο αντίστοιχα. Ένα σύστημα που αποτελείται από τον Βουλευτή κ. Ρήγα, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων,και την Ε.Γ.Σ. Νάξου.
Εξάλλου, τα περί ανεξαρτήτων υποψηφίων αυτοδιαψεύδονται από αυτά που οι ίδιοι οι υποψήφιοι αναγραφούν στα βιογραφικά τους. Έτσι λοιπόν, ο μεν Γιάννης Δεκαβάλλας ξεκίνησε την ενασχόληση του με τα κοινά όταν, ως φοιτητής, οργανώθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Ο δε Νίκος Μαράκης αναφέρει ως επιτεύγματα του ένταξη του στο κυβερνών κόμμα και την συνδικαλιστική του δράση μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΚΕ-ΔΕΗ. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα θα πείτε.
Τώρα βέβαια, αν ντρέπονται για το κόμμα στο οποίο ανήκουν και στηρίζουν, αν ντρέπονται για την πολιτική του Μνημονίου που υπηρετούν, αν δηλαδή έχουν ακόμα φιλότιμο, ας βγούν και ας πούν δημόσια ότι διαφωνούν με το Μνημόνιο και την κατοχή της Χώρας που μας επέβαλε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν και υπηρετούν. Και τότε κι εμείς θα δούμε αν οι εν λόγω κύριοι ταυτίζονται ή όχι με το ΠΑΣΟΚ και οι νεροκουβαλητές μαζί τους!
Αν ΟΧΙ ας σταματήσουν τα βαρύγδουπα περί ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής πορείας και το κακόγουστο «θέατρο» ότι δληθεν δηλαδή αποποιούνται την κομματική τους ταυτότητα και ως «αυτοδιοικητικοί» θα κινούνται υπεράνω και πέραν του κόμματός τους!



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΠΟΥΝΑΡΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ.. Το συμπέρασμα που καταγράφει το Κλιμάκιο Ελέγχου στο Πρακτικό
Όπως προέκυψε από τον έλεγχο δεν πραγματοποιείτο καμία επεξεργασία στα λύματα του Τυροκομείου της Ε.Α.Σ. Νάξου και η διάθεσή τους ήταν επί μακρόθεν ανεξέλεγκτη με αποτέλεσμα να προκαλείται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων και σημαντική υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατά παράβαση του Ν. 1650/1986.

Εγκαταστάσεις της τυροκόμησης και εμφιάλωσης της Ε.Α.Σ. Νάξου
Ζητήθηκαν (από το Κ.Ε.Π.ΠΕ), η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του Τυροκομείου συνοδευόμενοι από το θεωρημένο Τεύχος της Περιβαλλοντικής Μελέτης του έργου, καθώς και η άδεια λειτουργίας και διαπιστώθηκε ότι κανένα από τα ανωτέρω δεν υπήρχε.
Αντ’ αυτών, επιδείχθηκε η απόφαση έγκρισης μελέτης επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων Τυροκομείου ΕΑΣ Νάξου, χωρίς τη συνημμένη μελέτη.ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΛΑ ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΕΝ ΟΛΙΓΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΠΟΥΝΙΣΤΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ... "ΓΥΡΙΖΕΙ"!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα γράφει σήμερα η εφημεριδα " ΤΟ ΒΗΜΑ" της Ναξου, διαβασέ την.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΔΥΝΑΤΟ (...) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΡΑΚΗ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ε, ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ... ΧΡΙΣΜΑ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

τώρα ο Μαράκης το παίζει ανεξάρτητος, όσο ήταν ο Γρυλλάκης πίεζε ότι αυτός έχει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ και....το μνημόνο. Αφού φαγώθηκε ο Γρυλλάκης ονειρεύεται και τον Δήμο, αλλά λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, τον Μανώλη Μαργαρίτη το υποψήφιο από την ορεινή Νάξο. Πιστέυω να μην χαθεί, ο Μαράκης μετά τις εκλογές,όπως έκανε και ένας άλλος Δήμαρχος την προηγούμενη τετραετία στην Δρυμαλία,επειδή έχασε......

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ! Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ? ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ.....
ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΤΕ.
ΜΑ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ...
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ..

Ανώνυμος είπε...

MARAKHS = KOLOTOUBAS