slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΓΑΠ το ξέρει ή μετά θα λέει άλλα;

Συνέντευξη Σκιόπα στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 24-10-2010: Η κρίση δεν θα τελειώσει σύντομα

Πόσο στενή είναι η συνεργασία σας με την ελληνική κυβέρνηση; Ποιοι είναι οι πιο στενοί συνεργάτες σας από ελληνικής πλευράς;

Είμαι ένας σύμβουλος, δεν είμαι μέλος του κυβερνητικού οργανογράμματος, δεν κάνω ο ίδιος αναλύσεις. Είμαι σύμβουλος δύο ανθρώπων: του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. Η συνεργασία μας είναι στενή. Ερχόμαστε συχνά σε επικοινωνία και συμφωνούμε σε μεγάλο βαθμό αναφορικά με τη δουλειά που χρειάζεται να γίνει.

Τι πιστεύετε; Θα τα καταφέρει η Ελλάδα να βγει από την κρίση; Πόσος χρόνος θα χρειαστεί;

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα στις αρχές του φετινού έτους είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών (θεσμών και συμπεριφορών) πολλών ετών, ίσως και δεκαετιών. Ως εκ τούτου, τρέφει αυταπάτες όποιος περιμένει να βγει η Ελλάδα από αυτήν την κρίση μέσα σε μερικούς μήνες. Θα χρειαστούν μερικά χρόνια. Αλλά σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω μια διάκριση. Είναι άλλο πράγμα να αλλάζει κανείς κατεύθυνση κι άλλο να αλλάζει πραγματικότητα. Η αλλαγή κατεύθυνσης χρειάζεται να είναι ριζική και να γίνεται στην αρχή, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Από εκεί και πέρα χρειάζεται να βαδίσει κανείς για σχετικά μεγάλο διάστημα σε αυτήν την κατεύθυνση προκειμένου να αγγίξει τον στόχο του.

Κύριε ΓΑΠ, εάν οι σύμβουλοί σας λένε τέτοια,τότε φαντάσου τι λένε οι αντίπαλοι.
Αλλά αμά έχεις τέτοιους φίλους...

Να τους χαίρεστε συντρόφια και..
Να τον ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια: