slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παγαποντιές και ... άλλα κόλπα!!!

Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός

           e-mail  prevejohn@yahoo.gr

H είδηση ……. (από το εξωτερικό)

έρχεται μέσω Βρυξελλών αφού εκεί φρόντισε να το δηλώσει πρώτα ο υπουργός Οικονομίας ... κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που έδωσε σε μέσο της χώρας αυτής.

Έτσι για να αποφύγει τη μετάταξη του 30% των προϊόντων με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στο... συντελεστή 23% βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αφού τα έσοδα θα είναι άμεσα καθότι η παρακράτηση του φόρου γίνεται στα διυλιστήρια και εισπράττεται άμεσα!

Ο σχολιασμός ……(από το εσωτερικό)

Πάντως οφείλουμε να το ομολογήσουμε ότι το 1ο έτος της μ.Δ.Ν.Τ  εποχής η κυβέρνηση μας πρωτοτυπεί σε πολλά!

Θυμάστε τον κ. Παπανδρέου ο οποίος με φόντο βαρκούλες και μικρά σπιτάκια από ένα ακριτικό νησί του Αιγαίου, μας ανάγγειλε το ευχάριστο γεγονός της προσφυγής της χώρας μας στις ανοιχτές αγκάλες του Δ.Ν.Τ. Φαντάζομαι η σκέψη που πρυτάνευσε σε αυτή την απόφαση δηλ. από που θα μας ρίξει την βόμβα ήταν να μετριάσει την σοβαρότητα της είδησης με το ήσυχο και ήρεμο πλάνο της εικόνας και ομολογώ ότι κάπου τα κατάφερε!!!

Μετά και κατ' εξακολούθηση  πολλά από τα επώδυνα μέτρα που μας αφορούσαν εξαγγέλλονταν σε μέσα του εξωτερικού τις περισσότερες φορές στο ξεκάρφωτο όπως λέμε στην απλή λαϊκή μας διάλεκτο δηλ. άλλα ρώταγαν οι δημοσιογράφοι και μαζί με την απάντηση τους πέταγαν και την είδηση απλά για να γραφτεί και να μαθευτεί και εδώ στην χώρα των ιθαγενών..... για να είμαστε προετοιμασμένοι!!!

Αυτή η τακτική μου θυμίζει κάτι νομοσχέδια που περνάνε τις μεταμεσονύκτιες ώρες στη Βουλή και κάπου μέσα τους κρύβουν και κάποιες τροπολογίες που αφορούν άσχετα ως προς το νομοσχέδιο θέματα με την κουτοπόνηρη σκέψη ότι ίσως περάσουν απαρατήρητες και γίνει η δουλειά τους!!!

Η άλλη πρωτοτυπία τους είναι οι διαρροές …. πλημμύρα ολόκληρη ειδήσεων που αφορούν μέτρα δυσβάστακτα, γεμάτα υπερβολές και τα οποία όταν τα ακούμε  μας έρχεται τρέλα για το πως θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε!!!

Συζητήσεις στα τηλεπαράθυρα, τόνοι μελανιού στις φυλλάδες και η απελπισία αλλά και ο θυμός να φτάνει στα ύψη με το πέρασμα των ημερών και τότε τσουπ πετάγετε κάποιος κυβερνητικός και από τα 20 μέτρα που μας πανικόβαλαν μας λέει ότι θα ισχύσουν τα 10 και τότε όλοι μας ευχαριστημένοι λουφάζουμε στην γωνιά μας και λέμε "δόξα το θεό" που αποφύγαμε τα χειρότερα!!!

Παγαποντιές και άλλα κόλπα (που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Βλάσης) εκ του πονηρού μελετημένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ίσως αυτό είναι το νέο είδος διακυβέρνησης που μας υποσχέθηκαν προεκλογικά δηλ. τα σοβαρά που μας αφορούν να μας τα ανακοινώνουν από τόπους μακρινούς. Έτσι λοιπόν και ο κ. Παπακωνσταντίνου μας προετοίμασε από τις Βρυξέλες για τις σκέψεις που κάνει για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης και μάλιστα μας το χρυσώνει και με ολίγη κοινωνική σάλτσα δηλ. θα μας επιστρέφει την διαφορά της τιμής ανάλογα του τι δηλώνουμε!!!!!

Η απορία μου είναι σε μια πολυκατοικία που οι συμμετέχοντες στην δαπάνη του πετρελαίου είναι πολλοί πως θα γίνεται η εκκαθάριση και η επιστροφή των χρημάτων;   Άσε που για να πάρεις πίσω χρήματα από το δημόσιο θα πρέπει να τρέχεις μέρες ολόκληρες χάνοντας σίγουρα  περισσότερα από τις χαμένες ώρες της δουλειάς σου!!!

Συνεχίζουν λοιπόν χωρίς κανέναν ενδοιασμό και ντροπή να εξανεμίζουν για να μη πω να κλέβουν  το λιγοστό εισόδημα των περισσοτέρων Ελλήνων. Συνεχίζουν εδώ και καιρό να υποτιμούν την νοημοσύνη μας και να πειραματίζονται με τις αντοχές μας. Ας προσέξουν λοιπόν και ας αλλάξουν τακτική όσο είναι καιρός γιατί η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί και η οργή μας έχει γίνει ένα ποτάμι που μέρα με την ημέρα φουσκώνει και ουέ κι αλλοίμονο αν ξεσπάσει … θα τους πνίξει όλους!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.