slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για «την μεγάλη ανατροπή κόντρα στην απόγνωση» θα μιλήσει απόψε ο Σαμαράς

«Είμαστε σε μια περίοδο που ο κόσμος ασφυκτιά και πνίγεται μέσα σε αυτήν την οικονομική πολιτική που δεν συμπλέει ούτε με τις δυνατότητες που θα είχαμε, ούτε με τα όνειρα που θέλουμε να έχουμε, ούτε με το αύριο που επιζητούμε. Σήμερα το βράδυ θα μας δοθεί η δυνατότητα να αναφερθούμε λεπτομερώς για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας. Εδώ πέρα πάντως πήραμε μια εικόνα των τεράστιων δυνατοτήτων που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία, αν όλοι μαζί προχωρήσουμε και αν όλοι μαζί αποφασίσουμε ότι το ζητούμενο είναι η ανταγωνιστικότητα». Αυτα δήλωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την πρωϊνή επίσκεψή του στα περίπτερα της ΔΕΘ.

Σύμφωνα εξάλλου με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά την αποψινή ομιλία του απο το βήμα της ΔΕΘ, ο Σαμαράς θα είναι αφενός είναι επιθετικός προς την κυβερνητική πολιτική καταγγέλοντας ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και αφετέρου θα περιγράψει την εναλλακτική πρόταση για να βγει η Ελλάδα μια ώρα αρχύτερα απο το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του

Θα περιγράψει επίσης την αλλαγή μοντέλου Ανάπτυξης που προτείνει με στόχο να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, στην μετά Μνημόνιο εποχή.

Κατα την διάρκεια της ομίλίας του θα καταγγείλει επίσης τα ψέμματα της κυβέρνησης Παπανδρέου, θα τα ανασκευάσει ένα προς ένα και θα δείξει τις μακροχρόνιες αδυναμίες, αλλά και τα ασυγχώρητα σφάλματα εξαιτίας των οποίων φτάσαμε στην σημερινή κρίση.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη φορολογία, το ασφαλιστικό, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, την ανταγωνιστικότητα, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και τις κλαδικές αναπτυξιακές πολιτικές, όπου η Ελλάδα έχει μεγάλα και ανεκμετάλλευτα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Όπως λένε συνεργάτες του θα μιλήσει συνολικά “για τη μεγάλη επανάσταση και τη μεγάλη ανατροπή που θα γίνει, φέρνοντας ξανά την Ελπίδα, εκεί που σήμερα κυριαρχεί η απόγνωση…

Το πρωί ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της HELEXPO, ενώ επισκέφθηκε και τα περίπτερα της ΔΕΘ.

Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στις 13:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: