slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Ανάπτυξη με όραμα και ομόνοια»

Πηγή: «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ»
Συνέντευξη παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ» ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Προόδου» Νίκος Μαριάνος. Ο κ. Μαριάνος θα είναι ένας από τους δυο (προς το παρόν) υποψήφιους δημάρχους Αντιπάρου (ο δεύτερος συνδυασμός είναι αυτός του κ. Λεβεντάκη).
Το
blog μας αναδημοσιεύει τη συνέντευξη του κ. Νίκου Μαριάνου στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ».
«Ενωτική Κίνηση Προόδου» Νίκος Μαριάνος
Ανάπτυξη με όραμα και ομόνοια
Κάλεσμα στους νέους για να πάρουν στα χέρια τους τις εξελίξεις
«...απευθύνω πρόσκληση στον…



κ. Λεβεντάκη να οργανώσουμε ένα δημόσιο διάλογο στην πλατεία με την παρουσία δημοσιογράφων, που θα απευθύνουν τις κατάλληλες ερωτήσεις. Έτσι το κοινό θα διευκολυνθεί στην τελική του επιλογή».




Σε καλό δρόμο είναι ο συνδυασμός «Ενωτική Κίνηση Προόδου», με επικεφαλής τον επιχειρηματία - οικονομολόγο Νίκο Μαριάνο.
Σε συνέντευξή του στη ΦτΠ, ο κ. Μαριάνος δηλώνει ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ανακοινώσει τα ονόματα των ανθρώπων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του και στις αρχές Οκτωβρίου θα δώσει στη δημοσιότητα το πρόγραμμά τους.
Πρόγραμμα ρεαλιστικό, με όραμα, κατάλληλη στρατηγική και δράσεις, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μέσα σε κλίμα ομόνοιας.

- Που βρίσκεστε σε ότι αφορά τη δημιουργία του Συνδυασμού σας;

Αυτή τη στιγμή ο Συνδυασμός αριθμεί ένα ικανό αριθμό υποψηφίων συμβούλων και έχω την πεποίθηση ότι ο τελικός αριθμός θα ξεπεράσει κατά πολύ το μικρότερο προβλεπόμενο από το νόμο.
Τα ονόματα θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Δεν είναι όμως αυτό το πιο σημαντικό. Το σπουδαίο είναι, ότι συμμετέχουν άτομα ικανά, που θα μπορέσουν πραγματικά να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες για την ομαλή λειτουργία του Δήμου και να τον καταστήσουν αποτελεσματικό στα καθημερινά προβλήματα.

- Ποια είναι η βάση του Προγράμματός σας και πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα;

Το Όραμα πάνω στο οποίο έχει σχεδιαστεί όλο το Πρόγραμμα του συνδυασμού μας είναι: Η ανάπτυξη της τοπικής Οικονομίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού.
Το Όραμα αυτό υποστηρίζεται από τις κατάλληλες στρατηγικές και δράσεις, που όλες τελικά συγκλίνουν στην ολοκλήρωσή του σε ένα βάθος χρόνου.
Επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικό ν’ αναφέρουμε τις Αρχές που θα διέπουν όλες τις ενέργειές μας, που είναι η Υπερκομματικότητα, η Λαϊκή Συμμετοχή και η Διαφάνεια.
Όλο το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί σε όλους τους κατοίκους της Αντιπάρου σε ανοιχτή συγκέντρωση στις αρχές Οκτωβρίου.

- Πως κρίνετε τις δυο τετραετίες που πέρασαν;

Οι δυο τετραετίες που πέρασαν χαρακτηρίζονται από μεγάλη στασιμότητα και τη σοβαρή αποτυχία του έργου της Αποχέτευσης και του Βιολογικού. Πολλά αναπτυξιακά προγράμματα χάθηκαν χωρίς να αξιοποιηθούν κατάλληλα προς όφελος του νησιού. Είναι προφανής η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου για την Ανάπτυξη και την ικανοποίηση του πολίτη. Επί πλέον, η πλευρά της Αντιπολίτευσης (ειδικά την τελευταία τετραετία), εγκλωβίστηκε αποκλειστικά στους συνεχείς δικαστικούς αγώνες για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος, χωρίς ν’ ασχοληθεί με τα καυτά προβλήματα του τόπου, χωρίς δημιουργικές προτάσεις και χωρίς τη στοιχειώδη ενημέρωση και εμπλοκή των πολιτών στα κοινά. Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την στασιμότητα και τη διαιώνιση αρκετών προβλημάτων.

- Κατά την άποψη σας ποια είναι τα βασικά ζητήματα του νησιού;

Δυστυχώς, λόγω της προαναφερόμενης στασιμότητας, αρκετά προβλήματα έχουν συσσωρευτεί. Το πιο βασικό από όλα είναι φυσικά το έργο Αποχέτευση – Βιολογικός. Έπονται, η σωστή διαχείριση των Υδατίνων πόρων, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και η ανακύκλωση για την επιμήκυνση της ωφέλιμης Ζωής του ΧΥΤΑ. Από κει πέρα υπάρχουν πλήθος εκκρεμοτήτων και καθημερινών τακτοποιήσεων που χρειάζεται αρκετός χρόνος και χώρος για να αναφερθούν.
Σαν γενική παρατήρηση θα ήθελα να αναφέρω ότι το νησί πάσχει από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που να υποστηρίζει την Ανάπτυξη, τον Πολιτισμό, την μόρφωση των παιδιών μας, την Υγεία μας, τον Αθλητισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, την ικανοποιητική εξυπηρέτηση του πολίτη, τη θέσπιση κανόνων που θα διέπουν την καθημερινότητα. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και απαιτεί Ενότητα και Συνεργασία.

- Από τις κινήσεις σας φαίνεται ότι στοχεύετε στην Νεολαία. Πως θα πετύχετε να έλξετε τους νέους;

Πράγματι θεωρώ ότι η Νεολαία της Αντιπάρου πρέπει επί τέλους να παίξει σημαντικό ρόλο στα κοινά. Οι νεολαίοι διαθέτουν ενέργεια ενθουσιασμό, είναι πάντα πρωτοπόροι του κοινωνικού γίγνεσθαι και από τη φύση τους αναζητούν πάντα μια πιο δίκαιη κοινωνία για όλους τους πολίτες, χωρίς ανισότητες και αδικίες. Οι νέοι αγαπούν τις αλλαγές και επιδιώκουν τις ανατροπές.
Ο συνδυασμός μας έχει επανειλημμένα καλέσει τους Αντιπαριώτες νεολαίους να συμμετέχουν στην κρίσιμη αυτή προσπάθεια. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει μια συνάντηση μαζί τους και θα επακολουθήσουν και άλλες. Οι νέοι πρέπει οπωσδήποτε να αντιπροσωπευτούν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θα ήθελα να προσθέσω, ότι ο συνδυασμός μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στις αθλητικές δραστηριότητες των νέων. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τις ανάγκες του Ναυτικού Ομίλου, μια αξιέπαινη προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί δεόντως και να βοηθηθεί για να λυθούν τα βασικά προβλήματα εγκατάστασης και εξοπλισμού.

- Γιατί ο Αντιπατριώτης θα επιλέξει το συνδυασμό Μαριάνου;

Ο Συνδυασμός μας αντιπροσωπεύει ένα ενωτικό σχήμα που βασίζεται στην Ενότητα και τη Συνεργασία όλων των πολιτών. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Δεν έχουμε καμιά επιρροή από κανένα κόμμα που θα εγκλώβιζε την όλη προσπάθεια προς όφελός του. Επί πλέον διαθέτει στελέχη που έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες για να καταστήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεσματική για τον πολίτη. Έχουμε Όραμα για το νησί και σχέδιο για την ολοκλήρωσή του. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Αντιπατριώτης θα μας εμπιστευθεί για την αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των κοινών.

- Θα δεχόσασταν δημόσια αντιπαράθεση;

Θα επιθυμούσα δημόσιο διάλογο παρά δημόσια αντιπαράθεση. Ο δημόσιος διάλογος με τους πολιτικούς μας αντιπάλους θα είναι χρήσιμος στον κόσμο της Αντιπάρου, γιατί θα του επιτρέψει να σχηματίσει καλύτερη γνώμη για το ποιος είναι ο καταλληλότερος να διαχειριστεί τον τόπο. Επομένως είμαι υπέρ του δημόσιου διαλόγου. Και μια και το αναφέρετε, απευθύνω πρόσκληση στον κ. Λεβεντάκη να οργανώσουμε ένα τέτοιο διάλογο στην πλατεία με την παρουσία δημοσιογράφων, που θα απευθύνουν τις κατάλληλες ερωτήσεις. Έτσι το κοινό θα διευκολυνθεί στην τελική του επιλογή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: