slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συζήτηση Χαρ. Κόκκινου με πολίτες και φορείς της Πάρου


Πάρος 16 Σεπτεμβρίου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

 

Ο Κος Κόκκινος επισκέφτηκε την Πάρο, πρώτο νησί στην περιοδεία του στις Κυκλάδες. Παρευρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάρου και εκφράστηκε η επιθυμία ,και από τις δυο πλευρές, να συνεχιστεί η άψογη συνεργασία και στο μέλλον. Επίσης εξέφρασε την συμπαράσταση στα αιτήματα του Παριανού λαού σχετικά με τις αναπτυξιακές δράσεις που πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν, ιδιαίτερα μετά την στασιμότητα που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα .

Θύμισε ότι στην περίοδο 2004-2009 , όταν κατείχε τη θέση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου, το νησί της Πάρου χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 40.000.000 ευρώ, μέσω των προγραμμάτων του ΠΕΠ Νότιου Αιγαίου και του «ΘΗΣΕΑΣ» και προωθήθηκε η υλοποίηση μεγάλων έργων όπως:

- Χρηματοδότηση ύψους 1.500.000 εκ. ευρώ για τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης , προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψυδρίας.

- Δημοτικό Σχολείο και Λιμενικά Έργα στη Νάουσα

- Τ.Ε.Ε.

- Ανακατασκευή της οικείας Δημητρακόπουλου και η πλατεία Μαντως Μαυρογενους στην Παροικια

- ΧΥΤΑ Πάρου, κλπ.

Στη συνεχεία συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων της Πάρου οι όποιοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα του κλάδου τους αλλά και για την μείωση των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τουριστικής σαιζόν στο νησί, με αποτέλεσμα την δραματική μείωση των εσόδων.

Μιλώντας με πολίτες του νησιού , αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που διαρκώς αυξάνονται και ιδιαίτερα στο πρόβλημα της ανεργίας που διογκώνεται, ενώ σε συνομιλία  που είχε με τους αλιείς κατήγγειλαν τον εμπαιγμό τους και τη μη επίλυση των προβλημάτων τους από την κυβέρνηση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολειά της Πάρου με τριάντα (30) εκπαιδευτικά κενά.

Τέλος σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κέντρο Υγείας Παροικιας, διαπιστώθηκε η υπολειτουργία του και η ελλιπής στελέχωση του, ενώ «τραγικότερη» είναι η κατάσταση στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Νάουσας το οποίο υπολειτουργεί.

Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στο νησί με βάση το προ διετίας προγραμματισμό του αρμοδίου υπουργείου.

Εντος των προσεχών ήμερων , ο Κος Κόκκινος θα επιστρέψει στην Πάρο και θα επισκεφτεί και την Αντίπαρο για να ανακοινώσει τους τρεις (3) υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: