slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μπράβο στους Τριποδιώτες

Ένα μεγάλο μπράβο στους Πολιτιστικούς Συλλόγους των Τρίποδων - Βίβλος για την υπέροχη ιστοσελίδα του χωριού τους www.tripodesnaxou.gr.

Δημήτρης Σοφικίτης Γιάννης Σκουλάτος

Πρόεδρος Δ.Σ Πρόεδρος Δ.Σ.

Συλλόγου Τριποδιωτών Νάξου «Η Βίβλος» Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Βίβλου


23 σχόλια:

Unknown είπε...

‎Απο το site το Τριποδιωτικο ((Η καταχώρηση σας στο βιβλίο επισκεπτών θα εμφανιστεί αργότερα, κατόπιν εγκρίσεως του διαχειριστή))Σα χουντικο μου φαινεται.Υπαρχει φοβος η ειναι ιδιωτικο το site.Ερωτω διχως εμπαθεια.Πως θα φανουν οι αντιθετες αποψεις και κριτηκιες

ioanna είπε...

Αγαπητέ yiannis,

Οι αναρτήσεις πρέπει να έλεγχονται για τυχον σχόλια υβριστικού περιεχομένου.΄Όλες οι απόψεις και κρητικές είναι ευπρόσδεκτες. Η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί απο τους Τριποδιώτες για όλους εμάς! Η επικοινωνία είναι ανοιχτή προς όλους!

Unknown είπε...

(( Οι γραφικοί ανεμόμυλοι, που αποτελούν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του χωριού, χτισμένοι επί ενετικής διοίκησης, ))Γιαννη η πληροφορια ειναι λαθος και την διαβαζει ολο το διαδυκτιο.Ο καθε μυλος κτιστηκιε απο συγκεκριμενο ιδιωτη και σε διαφορετικη χρονολογια .Ηταν περιουσια του ιδιοκτητη και απο τα αλεσματα ζουσε η οικογενεια του.Καμια σχεση η Ενετικη διοικηση.Ψακτο πιο βαθεια και διωρθωσε το.Και μην πεις παλι οτι εχω εμπαθεια και παρεμβαινω.Απο οπου την βρηκαν την πληροφορια και την εγραψαν ειναι λαθος.Παραμενω σε επιφυλακη και για αλλα που διαβασα.Ευχαριστω για την φιλοξενεια.Αν θες να σου πω και για τους μυλους του Στρουμπουλα .Το σχολειο μου ειναι μηπως υβριστικο;Ποτε θα περασει απο ιερα εξεταση για να το δημοσιευσεται αγαπητοι συχγωριανοι;

Unknown είπε...

Βρε ο Σανουδος ηχτησενε τσι Μυλοι και δε το ξεραμενε τοσα χρονια.Πουσε ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΜΠΕΡΧΑΜΠΑΝΕ ΜΠΙΤΖΙΝΗ ΣΚΑΡΚΕ ΚΟΠΑΝΕ ΑΠΟ ΓΛΥΝΑΔΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΑΠΟ ΓΛΥΝΑΔΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ.ΗΜΑΡΤΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

yianni αν έχετε ιστορικά τεκμηριωμένες απαντησεις στα θέματα που αναφέρεται, γιατι δεν τις παραθέτεται? Ποτε χτίστηκαν οι ανεμόμυλοι? Ποια ειναι οι πηγή σας, το διαβασατε σε καποιο άρθρο, βιβλίο, έγγραφο?Που βρισκεται αυτο το έγγραφο?

Υπάρχει προφανώς κάποια προηγούμενη αντιπαράθεση, όπως φαίνεται και από το ύφος του μηνύματός σας.

Το θέμα σας είναι, τελικά, η σωστή πληροφόρηση του αναγνώστη ή απλά το να έρθεται σε αντιπαράθεση με κάποιους?

Ανώνυμος είπε...

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CE%BC%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

"Ο πρώτος ανεμόμυλος σχεδιάστηκε από τον Ήρωνα τον 1o μετά Χριστό αιώνα. Ήταν οριζόντιου άξονα περιστροφής και ειχε τέσσερα πτερύγια. Στην Ελλάδα η χρήση των ανεμόμυλων υπήρξε αρκετά εκτεταμένη, λόγω του πλούσιου αιολικού δυναμικού της χώρας. Αν και είχαν εμφανιστεί πολλούς αιώνες πριν, η χρήση τους καθιερώθηκε κατά τη Βυζαντινή περίοδο, γνωρίζοντας ακόμα μεγαλύτερη διάδοση κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας, κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο αλλά και στην ενδοχώρα."

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1

"Έναρξη της Φραγκοκρατίας ή Λατινοκρατίας, όπως ιδιαίτερα λέγονταν από τους Βυζαντινούς, ή Ενετοκρατίας, όπως αναφέρεται αργότερα, θεωρείται το 1204 (μ.Χ.), τότε που οι Ενετοί και οι Σταυροφόροι σύμμαχοί τους κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη. Τέλος της θεωρείται το 1566 μ.Χ., όταν πια κυριάρχησαν παντού στην περιοχή οι Τούρκοι και καταλύθηκαν τα ενετικά φεουδαλικά κράτη, που είχαν συσταθεί στον ελληνικό χώρο, δηλαδή μία περίοδος 3,5 αιώνων."

Θεωρείται ψευδείς τέτοιου είδους πληροφορίες? Μάλλον εσεις θα πρέπει να ψάξετε βαθύτερα το θέμα. Γνωρίζεται, μήπως, αν την περίοδο της Ενετοκρατίας στο νησί της Νάξου και στην σημερινή τοποθεσία του χωριού Τρίποδες υπήρχαν ανεμόμυλοι...οι οποίοι αργότερα ανακατασκευάστηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν από ιδιώτες, όπως με σθένος υποστηρίζεται?

Unknown είπε...

Τσαμπουνιέρηδες σήμερα στις Τρίποδες με δραστηριότητα σε εκδηλώσεις είναι ο Γιώργος Κ. Ρεφενές και ο Κυριάκος Η. Σαλτερής. Επίσης παίζει και ο Γιώργος Ι. Δημητροκάλλης. Τσαμπουνιέρηδες σημαντικοί που δεν ζουν σήμερα ήταν ο Γιώργης ο Κυπραίος (Κυπραιάκι), ο Λιανός ο Δημητροκάλλης (Ρουσολιανός), ο Γιώργης ο Ματάκιας (από το Σαγκρί, με σύζυγο από Τρίποδες) και ο Γιώργος ο Μπεμπένης (με συγγενείς στις Τρίποδες)
Εδω θελω να σας θυμησω οτι τσαμπουνιερηδες Τριποδιωτες ηταν αλλοι τεσσεροις .πρωτος ο ΝΤΟΥΡΛΑΝΤΑΣ του Αντωνη οαφεντης δεν ζει.δευτερος ο ΚΑΤΣΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ επαιζε και τζαμπουνα και σουβλιαρι δεν ζει.τριτος εν ζωη Ο ΓΚΗΣ(ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ)ποσα χρονια αυτος ο ανθρωπος επαιζε τσι Αποκριες.τεταρτος εν ζωη Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Τ ΑΡΓΥΡΗ επαιξε λιγο χρονο τωρα τα εχει παρατησει.ΙΣΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΦΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΧΩΡΙΑΝΟΥΣ

Unknown είπε...

ΠΡΟ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ
ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΠΩΝΥΜΟ ΡΕΦΕΝΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΓΟΜΕ.
Αυτα που αναφερεις ειναι γενικοτητες και λογια που εγω δεν ξερω αν ειναι σωστα η λαθος.ξερω ομως για τσι Τριποδιωτικοι μυλοι.Φιλε μου δεν εχω Αντιπαραθεση με κανενα απλα υπερασπιζομε αυτα που ξερω και μερικοι θελουν να με κανουν να ξεχασω.ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΛΩ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΕΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗ Η ((ΕΝΕΤΙΚΗ ΔΟΙΗΚΗΣΗ))

Unknown είπε...

Τους μυλους στην ευρυτερη περιοχη ΓΛΙΝΑΔΟΥ ΤΡΙΠΟΔΩΝ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑ αλλα και ΣΑΓΚΡΙ με την μορφη που βλεπουμε και με περισρεφομενη οροφη ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΚΤΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΙΝΑΔΟ.ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΜΥΛΟΠΕΤΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΖΥΓΙΖΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Οι πληροφορίες που σας ανάρτησα κ. Ρεφενέ προέρχονται από την Wikipedia, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια στο internet (γι' αυτό το λόγο αναφέρω και τα links, όπου μπορεί κανείς να ανατρέξει και να βρει τις συγκεκριμένες πληροφορίες).

Προφανώς, δεν πρόκειται για γενικότητες και "λόγια του αέρα", εκτός αν δεν σας απασχολεί να αποκτήσετε παραπάνω γνώσεις επί του θέματος, το οποίον και θίγεται.

Καλά είναι αυτά που γνωρίζουμε από τους προγόνους μας...αλλά σίγουρα πίσω τους κρύβεται μια βαθύτερη ιστορία που ίσως μας διαφεύγει, γί αυτό μην βιάζεσται να μιλήσετε για τον Σανούδο και τους άλλους ενετούς κατακτητές της Νάξου.

Όσο για την ανωνυμία που διατηρώ επιτρέψτε μου να σας πω, πως το όνομα πολλές φορές δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχουν οι πράξεις μας και οι συνέπειές τους. Θα είχε σημασία αν ήμουν ο Γιώργος ή η Αναστασία?!?

Σας μιλώ ευγενικά και τεκμηριωμένα αυτό νομίζω πως έχει την μεγαλύτερη σημασία.

Ανώνυμος είπε...

Ξερετε τι μου κάνει τρομερή εντύπωση, τελικα?
"Γιατί, άραγε,είστε ο "μοναδικός" που διαμαρτύρεται?"

Επιτέλους, πείτε κι ένα μπράβο σε αυτούς που με τόσο κόπο εργάστηκαν και σπατάλησαν τόσους μήνες από τον χρόνο τους για να δημιουργήσουν αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα! Μην είστε αχάριστος!

Θα έπρεπε να είστε υπερήφανος!

Ανώνυμος είπε...

Και αναρωτιόμουνα τόσο καιρό δεν θα σχολιάσει ο Υiannis την ιστοσελίδα του χωριού μας????? Δεν μπορεί, κάτι θα έβρισκε να πει.
Και να που βρήκε λάθη και παραλείψεις και μάλιστα πολλά και θέλησε να τα εκφράσει δημόσια. Τυχαίο? δεν νομίζω....

Τουλάχιστον βρε Υiannis, αρχικά πες ένα μπράβο για την όλη προσπάθεια και μετά σχολίασε ότι θέλεις. Εξάλλου σχόλια και παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτα όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης της ιστοσελίδας, καθώς και ότι υλικό έχει ο καθένας στη διάθεσή του.

Unknown είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ οσο εχω δουλεψει εγω για το χωριο μου ουτε στον υπνο σου.Βλεπε νεα πτερυγα δημοτικου σχολειου.Αλλα και εγω τοτε μπραβο δεν πειρα οχι σαν ατομο αλλα σαν συλλογος Τριποδιωτων Ναξου (η Βιβλος)Τοτε ημουν προεδρος.Αυτα για την ιστορια.Την σελιδα στη βαση της δεν την κατηγορησα νομιζω.Στιγματισα ομως με τον δικο μου τροπο,που εσενα βεβαια δεν σου αρεσει, αυτα που ειναι στραβα.Δηλαδη εσυ πως το βλεπεις πρεπει να λεμε ολοι yes μια και ειναι και της μοδας.Δεν ξερω αν εισαι μικρος η μεγαλος γιατι εισαι ΑΝΩΝΥΜΟΣ.Αλλα ποιος της ηλικιας μου Τριποδιωτης ασχολειται με το internet για να διαβαζει τι συμβαινει στο site.Της ηλικιας μου που ασχολουντε ειναι της ιδιας παραταξεως και οικογενειας.ΑΝΩΝΥΜΕ δεν θα ξαναγραψω ποτε πια για το θεμα αλλα ουτε και θα ασχοληθω με τον συλλογο, να εισαι καλα και να χαιρεσαι την οικογενεια σου αν εισαι παντρεμενος.Εσυ γραφε οσο θελεις.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως επείδή ήσουν πρόεδρος του συλλόγου κάποτε, ήθελες να σου στήσουν και την προτομή έξω από την νέα πτέρυγα του δημοτικού σχολείου, όπως περίτρανα καυχέσαι. Πες μας έναν που διετέλεσε αυτό το αξίωμα και δεν έκανε έργα μέσα στις Τρίποδες, ή μήπως επειδή είσαι ο "Ρεφενές" πρέπει να σε προσκυνάμε.

Κάποιος άλλος ΑΝΩΝΥΜΟΣ (παραπάνω, στην συζήτηση αυτή) αναφέρει πολύ εύστοχα, οτι "... το όνομα πολλές φορές δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχουν οι πράξεις μας και οι συνέπειές τους"! Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που πρέπει να κάνεις είναι να σέβεσαι τον συνάνθρωπό σου...και τα έργα δεν γίνονται για να λέμε οτι τα έκανε ο "τάδε" ή ο "δείνα". Τα έργα πραγματοποιούνται για ΚΟΙΝΟ ΟΦΕΛΟΣ!

Η νέα πτέρυγα του Σχολείου ανακαπλάστηκε για να μπορούν τα παιδιά να μελετούν και να εκπαιδεύονται κάτω από καλύτερες συνθήκες, και όχι για να βροντοφωνάζεις εσύ το όνομά σου σήμερα.

Το site δημιουργήθηκε για να αναδείξει τις ομορφιές και την ιστορία των Τριπόδων.Για να διαφημιστεί ο τόπος μας και να προσελκύσει ανθρώπους που θέλουν να τον γνωρίσουν.

Αν εσύ έχεις σύνδρομο κατωτερότητας ή είσαι αντιδραστικό στοιχείο, πρόβλημά σου! Σταμάτα τις ειρωνείες και αν έχεις κάτι να προτίνεις για τον εμπλουτισμό του site, μπορείς να απευθυνθείς στους συντελεστές της ιστοσελίδας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Unknown είπε...

Συγνωμη παρολο που ειπα δεν θα ξαναμιλησω δεν καταλαβαινω την λεξη ((ανακαπλάστηκε ))Θα ηθελα αν εχετε την καλωσυνη να μου την ερμηνευσετε.Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

...((αναπλάστηκε)) τυπογραφικό λάθος Yiannis...

και επειδή "κρέμεσαι" από τις λέξεις

"αναπλάθω" σημαίνει αλλάζω κάποιον ή κάτι με στόχο να γίνει καλύτερο
[< αρχ. ἀναπλάσσω `ξανασχηματίζω΄ κατά το πλάσσω > πλάθω]

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΙΕ.ΟΤΙ ΕΙΠΕΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ.
ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟ ΔΥΝΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ριχτα Ρεφενε και μην κωλωνεις.Αλλο ανεγερση νεας πτερυγας και αλλο φτιαξιμο σελιδας.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Ρεφενές σταμάτησε να μιλάει, αλλά ενημέρωσε τα τσιράκια του, να μπουν στο blog και να σχολιάσουν "ΥΠΕΡ" του,ως ανώνυμοι πάντα....χαχαχαχα!


((Αλλα ποιος της ηλικιας μου Τριποδιωτης ασχολειται με το internet για να διαβαζει τι συμβαινει στο site.Της ηλικιας μου που ασχολουντε ειναι της ιδιας παραταξεως και οικογενειας.))

όπως ακριβώς αναφέρει ο κ. Ρεφενές για να μας δείξει οτι αυτός είναι πάντα προοδευτικός και εξελιγμένος!!! Και για άλλη μια φορά "καρφώθηκε"...οι "της ίδιας οικογενείας και παρατάξεως" μπήκαν στο ιντερνετ για να τον υποστηρίξουν!!!

Βέβαια κ. Ρεφενέ, οι συνομίληκοί σου Τριποδιώτες μπορεί να μην έχουν τον χρόνο να μπουν στο ιντερνετ (έχουν με πολύ σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούν), αλλά τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν σε συνεργασία με τους Συλλόγους και παρέιχαν πληροφορίες και υλικό για την δημιουργία της ιστοσελίδας των Τριποδιωτών.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η yiannis 28/8/10 23:07 είπε...

"Ο καθε μυλος ΚΤΙΣΤΗΚΙΕ απο..."


Ο/Η yiannis 31/8/10 15:17 είπε...

"τσαμπουνιερηδες Τριποδιωτες ηταν αλλοι ΤΕΣΣΕΡΟΙΣ"

Ο/Η Ανώνυμος 4/9/10 16:55 είπε...

"Γεια σου Γιανναρα ΙΣΤΟΡΙΚΙΕ."

Ο Yiannis σχολιάζει τώρα και ως Ανώνυμος. Τα ορθογραφηκά λάθη τον πρόδωσαν...

Όταν εσύ πήγαινες, εγώ γυρνούσα...Yiannis!!! Έκτός αν όλοι της ίδιας οικογενείας και παρατάξεως είστε ανορθόγραφοι!?!

Ανώνυμος είπε...

Και για να σε προλάβω Yiannis τη λέξη ((ορθογραφηκά)) την έγραψα επίτηδες με "ήττα"...

Ανώνυμος είπε...

plaka exete paidia

Ανώνυμος είπε...

Καλα φoβασε ανώνυμε και κρύβεσαι.