slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η σκέψη ας προηγείται του λόγου!

Η προεκλογική περίοδος είθισται να συνοδεύεται από την ένταση που φέρνει η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων. Η ένταση είναι λογικό να αυξάνει όταν η αντιπαράθεση συνοδεύεται από στοιχεία που αφορούν στη διαχείριση του δημοτικού χρήματος. Οι πολίτες όμως, περιμένουν απαντήσεις συγκεκριμένες. Στην τελευταία συνεδρίαση της Παρασκευής 20 Αυγούστου, η δημοτική πλειοψηφία αρνήθηκε το αίτημα δημοτικών συμβούλων να συζητηθεί το θέμα των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση που γίνεται στο νομικό πρόσωπο του δήμου Νάξου και αφορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει και παρέπεμψε τη συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος. Δεν θεωρεί ως φαίνεται επείγουσα την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις στο ναξιακό λαό.
Αντίθετα δια στόματος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου «ειρωνεύεται» το αυτονόητο! Την επιθυμία δηλαδή της μειοψηφίας να πληροφορηθεί τι συμβαίνει σε μια δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού αυτό στο σύνολό του αποτελεί και τη δημοτική αρχή!

Και έχει χρέος η δημοτική πλειοψηφία να δώσει επαρκείς και σαφείς εξηγήσεις!

Καθαρά κι απλά! Κι όχι να ειρωνεύεται, συγκρίνοντας μάλιστα με ανατριχιαστική ψυχραιμία το συγκεκριμένο αίτημα για κατεπείγουσα συνεδρίαση με αυτό που είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν με αφορμή το τραγικό συμβάν που συντάραξε όλους μας και ήταν ο άδικος χαμός ενός παιδιού που οφείλαμε όλοι και πρωτίστως η συγκροτημένη πολιτεία, να έχουμε φροντίσει να παίζει με ασφάλεια!

Θλίψη και απογοήτευση μας προκαλούν τέτοιου είδους συγκρίσεις!

Κοινή ρήση είναι, ότι η πολιτική διαφθείρει συνειδήσεις…Πολλά τα παραδείγματα τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια.

Όσον αφορά όμως τη μικρή μας κοινωνία ας προστατεύσουμε την κοινή μνήμη και το κοινό αίσθημα για τον άδικο χαμό ενός παιδιού!

Κι ας αφήσουμε τις ειρωνικές διαθέσεις μας να ξετυλιχθούν σε άλλα ζητήματα.

Δεν λείπουν άλλωστε οι ευκαιρίες!

Όσο γι αυτά, τα σχετικά με την ανθρώπινη ζωή, αν δεν νιώθουμε συνυπεύθυνοι, τουλάχιστον ας μην προκαλούμε!

Κι ας προσπαθήσουμε, η σκέψη να προηγείται του ανεπίτρεπτου λόγου! Απο τη Δαναη Μαυρου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΜΑΥΡΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ,ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΜΑΣ ΑΓΓΙΞΕ ΟΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

καλα κ. μαυρου μην ευλογας μονη σου τα ..γενια σου.

ο δεξιος είπε...

δεν ειναι η μαυρου κυριος εγω ειμαι

Ανώνυμος είπε...

α εσυ! γι αυτο γραφεις την μια φορα με κεφαλαια και την αλλη με μικρα;και δεν ειμαι κυριος αλλα κυρια.