slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έκλεισε η αγορά στις 350.000 ευρώ


Στις 35.000 ευρώ/στρέμμα έκλεισε την Παρασκευή 20 Αυγούστου κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου η συμφωνία μεταξύ πωλητή (Αντώνη Μελισσουργού) και αγοραστή (Δήμου Νάξου) για αγορά από το δήμο Νάξου ακινήτου συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων (συμφωνηθείσης συνολικής τιμής 350.000 ευρώ). Η τιμή που συμφωνήθηκε ήταν η τιμή που πρότεινε η επιτροπή διαπραγμάτευσης για την αγορά γης και είναι χαμηλότερη του 50% της εκτίμησης των ορκωτών εκτιμητών, που στην έκθεσή τους προσδιόριζαν την αξία του ακινήτου σε 71.800 ευρώ/στρέμμα!
Bookmark and Share

Η αρχική προσφορά του πωλητή ανερχόταν στα 650.000 ευρώ, κατά 51.800 ευρώ χαμηλότερη αυτής των ορκωτών εκτιμητών.
Ο πωλητής, μετά από αρκετής ώρας συζήτηση και προτάσεις, που αναφέρονταν ακόμη και σε ακύρωση της αγοράς από την παρούσα δημοτική αρχή, αφού επίκεινται δημοτικές εκλογές, αποδέχθηκε τελικώς την προτεινόμενη από την επιτροπή τιμή αγοράς.
Η συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Νάξου-Εγγαρών και θα χρησιμοποιηθεί από το δήμο Νάξου για αμαξοστάσιο, αποθήκες και άλλες συναφείς χρήσεις.
Το ύψος της αγοράς της συγκεκριμένης έκτασης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία αφού ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Πολυκρέτης δεν την υπερψήφισε.

Ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος μεταξύ δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και του κ. Θανάση Καραβία που ζητούσε το λόγο για να εκθέσει τελικώς μετά αρκετή ώρα τις απόψεις του και να ενημερώσει το Σώμα γιατί αποσύρθηκε από τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος η κ. Δέσποινα Κίτινη, που επίσης είχε αρχικά δώσει προσφορά για πώληση ακινήτου της, καθώς και για το ότι για λόγους υγείας δεν ήταν παρούσα στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η ένταση οξύνθηκε ιδιαίτερα, όταν ο κ. Καραβίας απέδωσε χαρακτηρισμό κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, τον οποίο όμως ανακάλεσε μόλις του ζητήθηκε να το πράξει.

Το κλίμα εντάθηκε και προς το τέλος της συζήτησης του θέματος, μεταξύ του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, του δημάρχου και του προέδρου των Εγγαρών και επικεφαλής της "Δημοτικής Δράσης", Δημήτρη Λιανού, που ενώ είχε ζητήσει αρκετή ώρα πριν το λόγο, δεν του δόθηκε. Ο δήμαρχος Νάξου επισήμανε ότι ως πρόεδρος των Εγγαρών ο κ. Λιανός δεν καθόταν στις θέσεις των δημοτικών συμβούλων, αλλά στις καρέκλες των ακροατών, όπως και ότι όλες οι διαδικασίες έχουν μια σειρά και δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η συζήτηση του θέματος έχει φτάσει στο "δια ταύτα", να ζητεί να κάνει τοποθέτηση.

Τελικώς, ο κ. Λιανός, εκφράζοντας την άποψή του, αναφέρθηκε στην προσφορά της κας Κίτινη που είναι ύψους 15.000 ευρώ/στρέμμα, ενώ επιλέχθηκε τελικώς η αγορά από τον κ. Μελισσουργό με 35.000 ευρώ/στρέμμα, επισημαίνοντας, ότι έτσι δεν διασφαλίζεται το δημόσιο χρήμα. Επιπλέον, ανέφερε, πως το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι κοντά στο σχεδιαζόμενο ΧΥΤΑ, σε περίπτωση που ακυρωθεί η κατασκευή του στο σημείο από το ΣτΕ, δεν θα ευσταθεί ως επιχείρημα. Τέλος, μίλησε για την περαιτέρω επιβάρυνση της περιοχής με τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στην εν λόγω έκταση που γειτνιάζει με τις Εγγαρές και πρότεινε να αγοραστεί για να γίνει πάρκο.


1 σχόλιο:

naxos-news.gr είπε...

Καλημέρα! Θα παρακαλούσα όταν αναρτάτε άρθρα και φωτογραφίες από τη naxos-news.gr, να σημειώνετε την πηγή.
Σας ευχαριστώ