slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολιτική διώξει με στόχο Καραμανλή

Αυτός που αποδεδειγμένα -με δικές τους δηλώσεις- ενθυλάκωσε κρατικό χρήμα (λέγε με Τσουκάτο), που παραδέχτηκε ότι ΠΗΡΕ μία βαλίτσα με τα μαύρα λεφτά της Siemens και την πήγε στο ΠΑΣΟΚ, κυκλοφορεί ελεύθερος με την καταβολή ελάχιστης εγγύησης.

Άλλος σύντροφος, ο αξιότιμος κ. Μαντέλης, ο οποίος ομολόγησε τον χρηματισμό του από τη Siemens ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπης, κυκλοφορεί και αυτός ελεύθερος με την καταβολή ελάχιστης εγγύησης. Και στα παραπάνω ανδραγαθήματα να προσθέσουμε και τις χορηγίες που πήρε η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. επίσης από την ίδια εταιρεία (Το κίνημα συνολικά ως φαίνεται ήθελε τον Γερμανό του).

Στον αντίποδα τώρα, στην υπόθεση Βατοπεδίου, έγιναν δύο …


Εξεταστικές Επιτροπές και από καμία δεν προέκυψε χρηματισμός ή διακίνηση μαύρου χρήματος, από κανέναν και για κανέναν. Και όσον αφορά τους υπηρεσιακούς παράγοντες, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη από κανέναν από τους κατηγορούμενους -όπως η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης- δεν ζήτησε εγγύηση πάνω από 100.000 ευρώ για να αφεθούν ελεύθεροι.

Για την ιδία υπόθεση όμως, όσον αφορά Πολιτικά στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη λειτουργεί με όρους τηλεοπτικούς. Καλεί λοιπόν τον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, και για να αφεθεί ελεύθερος, όχι μόνο του επιβάλει εγγύηση 400.000 ευρώ, άλλα και δυσβάστακτους περιοριστικούς όρους. Κι αυτό για κατηγορίες που του αποδίδονται από την βασική κατηγορούμενη, την πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία πήρε σπίτι της τον φάκελο με τις ανταλλαγές των δημοσίων εκτάσεων του μοναστηριού, άλλα και για μια υπόθεση για την οποία δεν προέκυψε χρηματισμός ή διακίνηση μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, του www.parapolitika.gr, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από την ειδική εφέτη ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού, ο κος Αγγέλου βρέθηκε αντιμέτωπος -πολλές φορές- με το ενδεχόμενο προφυλάκισης.
Ο Γιάννης Αγγέλου με μόνο επιβαρυντικό στοιχειό η σχέση του με τον Κ. Καραμανλή αντιμετωπίστηκε από τη… ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ως ... μέγιστος κακοποιός και εγκληματίας και του επιβλήθηκε η ποιο εξοντωτική επιβολή εγγύησης που ταιριάζει σε ομολογούμενα ή πολλαπλώς όπως υπογραμμίζει και ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος της ΝΔ.κ. Αναστάσιος Νεράντζης, εκφράζοντας προφανώς την επίσημη θέση του κόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: