slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαμαρτύρονται και οι …επικηρυγμένοι

Λοχαγοί ή golden boys του ΠΑΣΟΚ, το σίγουρο είναι ότι απασφάλισαν και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια.

Πριν από μερικές ημέρες γράφαμε ότι ο Δ. Ρέππας έβαλε στο στόχαστρό του όχι μόνο τον Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και την ίδια την κυβέρνηση. Μίλησε για φάσκελα που έρχονται και για το λαό που δεν ξεχνά πώς του φέρονται ενώ υπερασπίστηκε το υπουργείο του (σ.σ. φέουδο) και τις ΔΕΚΟ που εποπτεύει. Από το πρωινό του Mega χθες συνέχισε την τακτική του «αντάρτικου» λέγοντας στην ουσία ότι το Μνημόνιο δεν είναι και το ευαγγέλιο που το ασπάζονται οι απανταχού χριστιανοί. Έστειλε μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου ότι δεν μπορεί ο κόσμος να ανεχθεί την τυφλή υποταγή στις προσταγές της Τρόικας ενώ άφησε και πάλι αιχμές για τον συνάδελφό του, υπουργό Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή ο Χάρης Καστανίδης, έτερος «λοχαγός» στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε στην ουσία εκλογές προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι επιλογές της κυβέρνησης, επομένως τώρα δεν είναι νομιμοποιημένες από το λαό. Εξέφρασε δε την αγωνία του ότι η κεντροαριστερά θα σβήσει για τα επόμενα 30 χρόνια αν δεν πετύχει η κυβέρνηση.

Από τις σελίδες της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» το άλλοτε «χρυσό» παιδί του ΠΑΣΟΚ και νυν γραμματέας του κόμματος, Χρ. Παπουτσής, διαφοροποιήθηκε εμφανώς κατά των επιλογών της κυβέρνησης λέγοντας ότι δεν είναι πειραματόζωο η Ελλάδα και οι Έλληνες για να κάνουν κάποιοι πειράματα οι ξένοι.

Οι φωνές αντίστασης ή για να λέμε την αλήθεια οι φωνές «βλέπω το πλοίο να βουλιάζει και τρέχω να σωθώ» θα πληθαίνουν όσο τα μέτρα είναι σκληρά και αντιλαϊκά.

Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί που βγαίνουν σήμερα και φωνάζουν είναι βουλευτές του κόμματος που υπερψήφισε το Μνημόνιο καθώς και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Είναι από τους επικηρυγμένους που θα τους βλέπουμε στο δρόμο και θα τους πετάμε γιαούρτια. Δεν μπορεί να το παίζουν τώρα… αντάρτες της φακής με τα λεφτά του ΠΑΣΟΚ, ούτε κατόπιν εορτής διαφωνούντες. Αν είχαν τα κότσια ας καταψήφιζαν στη Βουλή και ας έστελναν την κυβέρνηση στην κρίση του ελληνικού λαού. Όχι και να δείξουμε συμπάθεια σε προδότες της λαϊκής εντολής.

Εν πάση περιπτώσει, έστω κι αν οι φορείς της αντίδρασης στην κυβέρνηση της «παιδικής χαράς» προέρχονται από βολεμένους ΠΑΣΟΚους, βασικά εργαλεία του πράσινου συστήματος, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

Και δεν είναι τυχαίοι αυτοί που κάνουν το «αντάρτικο». Αντιπροσωπεύουν το ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων ετών, που μεγάλωσαν με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κ. Σημίτη και τώρα βλέπουν τους γιάπηδες, τεχνοκράτες και τα boys από το Χάρβαρντ να διαλύουν το κοινωνικό κράτος χωρίς ίχνος ευαισθησίας.

Εν κατακλείδι, θα γελάσει κάθε πικραμένος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: