slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανοιχτή πληγή η υγεία στη Νάξο

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010


Σκληρή απάντηση των γιατρών του Κέντρου Υγείας-Νοσοκομείου Νάξου στη συνέντευξη του νέου Διοικητή

Σκληρή απάντηση στο Διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου δίνουν οι γιατροί, μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν, την Τρίτη το πρωί, με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε ο νέος Διοικητής κ. Θεοχάρης Λάμπου στην εφημερίδα «Κυκλαδική». Σας παραθέτουμε αυτούσια την απόφαση-απάντηση των γιατρών, η οποία συντάχθηκε μετά τη συνέλευση.
«Μοναδικό θέμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης η δημοσιευθείσα σε δύο συνεχόμενα φύλλα της «Κυκλαδικής» συνέντευξη του Διοικητή του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου με αναφορές στις εφημερίες και στις άδειες των γιατρών. Το σώμα των γιατρών, αφού αναγνώσθηκαν οι δύο συνεντεύξεις και μετά από διαλογική συζήτηση κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:
Εκφράζουμε την εντονότατη δυσαρέσκειά μας για την αντιδεοντολογική συμπεριφορά του νέοδιορισθέντος Διοικητού, ο οποίος ένα μήνα και πλέον μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δεν κάλεσε ΠΟΤΕ το σώμα των γιατρών, να τους γνωρίσει και να ανταλλάξουν απόψεις για τα σοβαρά θέματα του Νοσοκομείου, αλλά αντ’ αυτού προτίμησε να πει στους γιατρούς αυτά που είχε να πει μέσω του τύπου.
Την απόφαση του Διοικητή κ. Λάμπου να μην χορηγηθεί ούτε μία ημέρα άδεια σε γιατρό όλη την καλοκαιρινή σεζόν, τη θεωρούμε αυθαίρετη και ζητούμε το αυτονόητο: Να εφαρμοσθεί ο Δημοσιουπαλληλικός κώδικας και η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών.
Καταγγέλλουμε το διασυρμό των γιατρών του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου στο σύνολό τους, από το Διοικητή στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ενέργεια που τη θεωρούμε καίριο πλήγμα κατά της αξιοπιστίας του Νοσοκομείου. Αποτελεί κατασυκοφάντηση των γιατρών η φράση ότι παίρνουν «τσάμπα λεφτά», όταν πολλοί από αυτούς κύρια οι παλαιότεροι, έχουν κάνει εκατοντάδες εφημερίες χωρίς καμία αποζημίωση και όλοι ανεξαιρέτως οι γιατροί έχουν κληθεί και έχουν παράσχει τις ιατρικές τους υπηρεσίες πολλές εκατοντάδες φορές σε ημέρες που δεν έχουν εφημερία και φυσικά πάντα χωρίς καμία αποζημίωση. Πλασματική εφημερία ουδέποτε γράφτηκε στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου ούτε μία από κανένα γιατρό.
Με ομόφωνη απόφασή του το σώμα των γιατρών δηλώνει την αντίθεσή του στην απαράδεκτη απόφαση του Διοικητή κ. Λάμπου, να καταργήσει την ενεργό εφημερία για το λόγο ότι αυτόματα, με αυτή την ενέργεια καταργεί και τη νοσηλεία ασθενών εντός του νοσοκομείου, καθόσον αυτοί θα είναι πέρα για πέρα ανασφαλείς.
Οι γιατροί του Γ।Ν।-Κ।Υ। Νάξου δηλώνουν στη Διοίκηση ότι θα διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο μέσο τη δυνατότητα που τους παρέχει η Ελληνική αλλά και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία, να πραγματοποιούν τέσσερις μόνο εφημερίες ενεργείς το μήνα, αποποιούμενοι και τις ανυπόστατες συκοφαντίες, αλλά και τις άγνωστες σε αυτούς παχυλές αμοιβές που μόνο ο Διοικητής είδε»। η αναρτηση ειναι απο το βημα της ναξου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν πειραζει πρασινοσκυλα σκαβατε μονιμως τον ταφο του λογοθετη και του του μαργαριτη.τωρα θα τα λουστητε,θα σας βγαλει ο πασοκος το δερμα και δεν θα τολμησετε να μιλησετε ,και δεν μου λετε ρε παιδια την ανακοινωση την υπογραφει και ο ραπτακης???????

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΟΝΕΝΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ Κ.ΥΓΕΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ,Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ,Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ,Η ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΑΥΡΙΣΕΙ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΣΩΜΑΤΩΝ,Η ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΗΡΘΕ,Η ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΤΡΕΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΤΗΝ ''ΜΕΓΑΛΗ΄΄ΕΝΕΣΗ ΜΙΑ ΠΙΘΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΡΝΟ,Η ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΘΡΟΜΒΟΛΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ,Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΑ. ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ.ΜΟΥΡΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΜΕΤΟ. ΠΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΑΣΟΚ,ΚΑΙ ΝΔ,ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΟΜΑΤΑΡΧΕΣ ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ;ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ; Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ.ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΑΙ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΤΕ. ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ.ταρζανακος

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΙΔΕΑ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΡΑΠΤΑΚΗ ΓΙΑ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ . ΘΕΛΟΥΝ ΡΑΒΔΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ. ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΕ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΜΕΤΑ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΣΦΡΣΔΦΦΣ