slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νότης Μηταράκης της Fidelity αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 -
Ο Νότης Μηταράκης, διακεκριμένο στέλεχος του μεγάλου αμερικανικού fund, Fidelity μετακομίζει από το Λονδίνο στην Αθήνα προκειμένου να αναλάβει αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας στη Νέα Δημοκρατία μετά από σχετική απόφαση του Α. Σαμαρά. Ο Μηταράκης είναι αντιπρόεδρος των Ελλήνων τραπεζιτών στη Μεγάλη Βρετανία και θεωρείται από τους πλέον καταρτισμένους αναλυτές.

«Η πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Α. Σαμαρά, με τιμά ιδιαιτέρως. Αποδέχθηκα το ρόλο του Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, με αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς» δήλωσε ο Νότης Μηταράκης. «Η σημερινή κατάσταση απαιτεί ταυτόχρονα δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και αναπτυξιακή στρατηγική. Με το σωστό μείγμα πολιτικής, αλλά και την άψογη εκτέλεση μπορούμε να επαναφέρουμε την ελπίδα στους Έλληνες» προσέθεσε.

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τον διορισμό Μηταράκη έχει ως εξής

«Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας τοποθετείται ο κ. Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Ν. Μηταράκης είναι Οικονομικός Αναλυτής σε διεθνή επενδυτικό οίκο. Εργάζεται στο Λονδίνο από το 1998, έχει καλύψει διάφορους κλάδους της οικονομίας και το 2005 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα του στην Ευρώπη.

Είναι επίσης πρώην Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Βρετανικής Εταιρείας Πιστοποιημένων Οικονομικών Αναλυτών (CFA Society of the United Kingdom). Φοίτησε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (BSc in Business Administration) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων MSc Industrial Relations από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το INSEAD. Είναι Fellow του Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων (Chartered Management Institute) και κάτοχος του τίτλου Chartered Financial Analyst (CFA)».


Δεν υπάρχουν σχόλια: