slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιστολή αναγνώστη προς την κ. Μπακογιάννη

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010


Αγαπητή κυρία Μπακογιάννη

Στις 6/5/2010–10.46 π.μ. και πριν το απονενοημένο σας διάβημα να ψηφίσετε μαζί με την επικίνδυνη κυβέρνηση και τον κ. Καρατζαφέρη—εξαπτέρυγό της το επαίσχυντο μνημόνιο του Δ.Ν.Τ. σας είχα στείλει με sms το μήνυμα, «ΕΚΚΛΗΣΗ, ΜΗΝ ΨΗΦΊΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ. ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ, ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ».

Εσείς όμως είχατε πάρει πλέον τις αποφάσεις σας, γνωρίζοντας και σχεδόν επιδιώκοντας τις συνέπειες και ψηφίσατε τα μέτρα χωρίς να υπολογίσετε όλους εμάς, χωρίς να σεβαστείτε όλους εμάς, χωρίς να μας χρειάζεστε πλέον όλους εμάς.

Και αποδείξατε έτσι πως ίσως ποτέ δεν πονέσατε και ποτέ δεν κάνατε «χημεία» με τον λαό της παράταξης με τον οποίο και πολιτική δυσανεξία αλλά και ιδεολογική ασυμβατότητα φαίνεται πως είχατε πάντα.

Ναι, για αυτόν τoν απλό λαό της Νέας Δημοκρατίας σας γράφω, που με πρωτόγνωρο και ασυγχώρητο μίσος τραγικά διχάσατε για να εκλεγείτε πρόεδρος του κόμματος, κατηγορώντας σαν εθνικιστικές ακόμα και δημοκρατικές πατριωτικές του θέσεις, έχοντας παράλληλα και από νωρίς στο μυαλό σας την επόμενη κίνηση της πιθανής αποτυχίας σας, λέγοντας μας–δημοκρατικότατα μάλιστα, τα κάθε λογής φερέφωνά σας πως μόνον η δική σας εκλογή εξασφαλίζει την ενότητα της παράταξης!!!

Αλήθεια, κυρία Μπακογιάννη, με ποιους άραγε εσείς η «νεοφιλελεύθερη κεντρώα» θα ιδρύσετε νέο κόμμα;

Με του κ. Καρατζαφέρη την αισθητικά δύσμορφη και προβοκατόρικη θυγατρική εταιρία–που ξεσκεπάστηκε πλέον ο ύποπτος ρόλος της, η με τους πρώην(;) χρυσαυγίτες και άλλους ακραίους που φιλοξενούνται στους προθάλαμους της αυλής σας;

Αλλά, το πιο σημαντικό, ποιος νέος κοινωνικός καιρός αλήθεια μπορεί πολιτικά να εκφραστεί με φθαρμένα και παμπάλαια υλικά που στη συνείδηση της κοινωνίας έχουν σοβαρή συνευθύνη για την παρακμή του τόπου και της δημοκρατίας;

Κυρία Μπακογιάννη, το ζήσαμε και το γνωρίζουμε καλά—και εσείς πολύ καλύτερα, πως και τον Μιλτιάδη Έβερτ υπονομεύατε και απομειώνατε σε κάθε ευκαιρία στη διάρκεια της αρχηγίας του, αλλά και τον Κώστα Καραμανλή ποτέ σας ουσιαστικά δεν στηρίξατε, σχεδιάζοντας πάντα την επόμενη δική σας μέρα στην ηγεσία του κόμματος.

Και ακριβώς γι αυτούς τους λόγους και δεν σας αφομοίωσε η Νέα Δημοκρατία και δεν σας εμπιστεύθηκε ο λαός της στις 29 Νοεμβρίου 2009, παρά τον ισχυρό προσωπικό σας μηχανισμό αλλά και τους πολλούς σπεύσαντες γιάπηδες των τιμαρίων και της νομής.

Σήμερα όμως που η πατρίδα μας κινδυνεύει, ο λαός μας φτωχαίνει, εξαθλιώνεται και φοβάται, η δημοκρατία μας υποχωρεί και η παράταξή μας με τον Αντώνη Σαμαρά ξεκινά με το 8ο Συνέδριό της ένα νέο ελπιδοφόρο βηματισμό ευθύνης σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σήμερα πλέον όλα τα ως τώρα γνωστά τερτίπια προσωπικών στρατηγικών και υπόκωφων εξωθεσμικών σχεδιασμών με τον επικοινωνιακό ντόρο και τις πονηριές της παραπολιτικής και της ίντριγκας, όχι μόνον δεν είναι πλέον ανεκτά, αλλά ευθέως καταγγέλλονται και στέλνονται στον Καιάδα της πολιτικής και της κοινωνίας, που απεγνωσμένα ψάχνει μια χαραμάδα με ΦΩΣ και ΑΛΗΘΕΙΑ.

Και για τον επίλογο μια τελευταία έκκληση κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, έστω και εις μάτην.

Αφήστε να παγώσει ο καιρός–ο πανδαμάτωρ χρόνος έχει πάντα σοφία–και μην επιχειρήσετε άλλο κόμμα.

Όχι γιατί ο κορμός φοβάται την πιθανή παραφυάδα αλλά για της παράταξης το σύνολο δίκιο και για του Κώστα Μητσοτάκη επιπλέον την υστεροφημία, έτσι όπως την ιστορική του παρακαταθήκη στην Εθνική μας συμφιλίωση όλοι αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε και τιμούμε.

Πάτρα, 18-6-2010

Θρασύβουλος Μαυρομάτης

Λέκτορας Ιατρικής Παν/μίου Πατρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: