slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Θα το πω στη μαμά μου»


Πριν από λίγες μέρες γόνος γνωστής δυσοίωνης φαμίλιας, με πήρε αυτοπροσώπως τηλέφωνο (έχουμε καταχωρημένη την κλήση και τον αριθμό) ωρυόμενος για ανάρτηση μας. «Απείλησε» δε ότι θα πάρει παντού τηλέφωνα για να μας κόψουν τις διαφημίσεις και διάφορα άλλα τέτοια χολερικά και «ανδρεία».

Το «απείλησε» το βάζουμε σε εισαγωγικά για έναν απλό λόγο. Η απειλή για να ‘ναι απειλή πρέπει, σύμφωνα και με το νόμο, να προκαλεί φόβο. Εμείς νοιώσαμε απλώς τάσεις κνησμού. Και ίδρωσε και το αριστερό αυτί μας. Λίγο, στην άκρη.

Λοιπόν, για να είμαστε ξηγημένοι μ’ όλα τα σόγια, τα παιδιά και τ’ αποπαίδια τους, τα βαφτιστήρια και τους μπιστικούς τους: Δεν φοβηθήκαμε άλλους κι άλλους σε πολύ πιο δύσκολες εποχές και που στο κάτω – κάτω, διαπλεκόμενοι – ξεδιαπλεκόμενοι, ήταν τουλάχιστον κανονικοί άντρες. Θα φοβηθούμε τώρα τον κάθε λαλάκη;

Κατά διαβόλου σύμπτωση – μιράκολο που λένε – στο διάστημα που πέρασε μας έκοψαν την διαφήμιση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πράγμα το οποίο, όπως μας είπαν, συνέβη για όλους και το δεχόμεθα.

Εμείς πάλι μάγκες κι ωραίοι είμαστε και θα βάλουμε από το υστέρημά μας για να στηρίξουμε και να αναπτύξουμε αυτό το site, επειδή πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και κάποτε θα περάσει η κρίση και το διαδίκτυο θα κερδίζει τις φυλλάδες και στην διαφήμιση.

Κι αν πάλι δεν γίνει έτσι, θα περνάμε τουλάχιστον ωραία. Θα φτιαχνόμαστε καθημερινά με τους αναγνώστες και τους σχολιαστές μας. Οι άλλοι, όσοι δεν μας γουστάρουν, ας συνεχίσουν να έχουν φρικτούς ανοργασμικούς εφιάλτες.

Δεν αγοράζονται και δεν πουλιούνται όλα, αγαπητέ. Βέβαια όταν έχει κανείς ζήσει μια ζωή στην τράκα από τους χουβαρντάδες φίλους της οικογενείας, όταν όλα στη ζωή του τα κάνει ΟΡΜ (other people money), νομίζει ότι όλοι είναι σαν κι αυτόν. Αλλά στο τέλος πάντα έρχεται ο λογαριασμός…

Εμείς ήμασταν πριν από σένα εδώ και θα είμαστε και μετά, όταν θα δίνετε εξηγήσεις για διάφορα αρμοδίως κι όταν ο Λαός θα σας παίρνει με τις πέτρες.

Θα ερχόμασταν και στο αεροδρόμιο να σας κουνήσουμε το μαντήλι αλλά θα φύγετε νύχτα και βιαστικά, οπότε δεν θα σας προλάβουμε. Μόνο που αυτή τη φορά θα πρέπει να πληρώσετε μόνοι σας το εισιτήριο. Βλέπεις, οι φίλοι έχουνε πλέον τα δικά τους προβλήματα και χάσατε και την «εταιρεία». Σας πήραν την μπουκιά απ’ το στόμα. Άτιμο πράμα ο Λαός. …

Factorx

Δεν υπάρχουν σχόλια: