slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: θα ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα, με μια ελιά ένα αμπέλι κι ένα καράβι …

Μήνυμα αισιοδοξίας προς την κοινωνία που δεινοπαθεί από τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ έστειλε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή ομιλία του για την Ναυτιλία.

Απευθυνόμενος στους στυλοβάτες της Ναυτιλίας είπε μεταξύ άλλων: «Επιτρέψτε μου να πάρω από ένα καράβι του Οδυσσέα Ελύτη, ένα δικό σας καράβι, λίγα λόγια αισιοδοξίας που επιτέλους πρέπει να ξαναφέρουμε στην κοινωνία, γιατί διαφορετικά θα καταντήσουμε να ζούμε σε συνθήκες εθνικής κατάθλιψης. Ακούστε από το «Μικρό Ναυτίλο», τα λόγια του Ελύτη για την Ελλάδα και το καράβι:

«…Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. …»

Που σημαίνει, με άλλα τόσα, την ξαναφτιάχνεις

Με τη βοήθειά σας, θα την ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα !

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε επίσης για τα εξής μέτρα ανάπτυξης της Ναυτιλίας:

  • Για τη χάραξη ξεκάθαρης Εθνικής Ναυτιλιακής Πολιτικής. Με άμεση αποκατάσταση της διάσπασης και του αποσυντονισμού του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
  • Για τη διατήρηση θεσμών διαχείρισης του Νόμου 89 και των ειδικών φορολογικών καθεστώτων που προστατεύονται από το Σύνταγμα, ώστε να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα της Εμπορικής Ναυτιλίας. Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εισηγηθεί παρεμφερή μέτρα για την ανταγωνιστικότητα στις θαλάσσιες μεταφορές. Επομένως, φήμες για τη φορολόγηση των διαχειριστριών εταιριών του Νόμου 89 θα πρέπει να τις θεωρήσουμε είτε παραπληροφόρηση είτε απλή ανοησία.
  • Δεσμευόμαστε για την αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων της Ελληνικής Ναυτιλίας σε επίπεδο κρατών και σε όλα τα Διεθνή Φόρα, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΙΜΟ κλπ.
  • Για την άμεση αναβάθμιση της Ναυτικής εκπαίδευσης και την προβολή της ελκυστικότητας του Ναυτικού επαγγέλματος, ώστε να ενισχυθεί η προσέλευση νέων ανθρώπων και να καταπολεμηθεί η ανεργία.
  • Για τη σωστή και άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της Ακτοπλοΐας,. Η λύση αυτών των προβλημάτων θα συμβάλλει στην Ανάπτυξη, αλλά είναι και απολύτως αναγκαία για την επιβίωση της χώρας.
  • Δεσμευόμαστε ακόμα για τη σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση των παρωχημένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων που καταστρέφουν την προσέλκυση επενδύσεων, τουρισμού και εμπορίου. Η περίπτωση του κρουαζιερόπλοιου Zenith, που με κάθε τρόπο καυτηρίασε η Νέα Δημοκρατία, δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ! Και πρέπει να γίνει παράδειγμα αποφυγής για όλους…

Η Ελληνική Ναυτιλία είναι διεθνώς ανταγωνιστική, συνέχισε ο κ. Σαμαρά. Κι έτσι κατέκτησε και διατηρεί την παγκόσμια πρωτοπορία.

Δίνει πολλά στην Ελλάδα, αλλά δεν επιβαρύνει το ελληνικό κράτος.

Και δεν αρκεί να πηγαίνουμε έξω καλά. Πρέπει να πηγαίνουμε καλά και στο εσωτερικό της χώρας. Να έχουμε πρωτοποριακές υποδομές ναυπηγικές και ακτοπλοϊκές και εκπαιδευτικές, αντίστοιχες με τον πρωτοπόρο ρόλο της Ναυτιλίας μας στο εξωτερικό.

Να προσελκύσουμε Έλληνες στα σκάφη μας, να προσελκύσουμε πλοία στη σημαία μας, να εκμεταλλευτούμε τις συνέργειες ανάμεσα στην Ναυτιλία μας και άλλους κλάδους της Οικονομίας μας.

Να ενώσουμε όλο το λαό στη στήριξη της Εθνικής Ναυτιλιακής μας Πολιτικής.

Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μας απέναντί σας.

Στις μεγάλες στιγμές της η Ελλάδα μεγαλούργησε με τη Ναυτιλία της.

Στις δύσκολες στιγμές της η Ελλάδα στηρίχθηκε στη Ναυτιλία της.

Τώρα είναι καιρός πια να στηρίξει τη Ναυτιλία της για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Για να γίνει αυτό που η Ναυτιλία της είναι από πολλά χρόνια:

Ανταγωνιστική!

Βοηθήστε να παντρέψουμε την Ελλάδα με την Ανταγωνιστικότητα.

Σε αυτό τον αγώνα, για «ανταγωνιστικότητα παντού» – εσείς οι άνθρωποι της Ελληνικής Ναυτιλίας – είστε αληθινά πρωτοπόροι.

Και η συμβολή σας απαραίτητη και αναντικατάστατη.

Πάνω απ’ όλα γιατί αγαπάτε αυτόν τον τόπο. Και το έχετε αποδείξει.

Έμπρακτα, όχι θεωρητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: